26 Şubat 2008

26 Şubat - Norveç'te Hava Durumu!


Haftasonu Oslo'da hava fena değildi, perşembe gecesi biraz üşüdük ama cuma ve cumartesi oldukça iyiydi, sıcak bile sayılabilirdi!


Evet ama bu giriş nerden çıktı diyecek olursanız açıklayayım, geçen perşembeden pazara kadar Norveç'in başkenti Oslo'da idim. Gidiş sebebim de Oslo'da bir müzik festivalini, By-larm'ı takip etmekti. By-larm, Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinin müzisyenlerine açık bir indie-pop / rock / elektronik müzik festivali. Katılan gruplar ya oralarda ünlü olup uluslararası çapta bilinmeyen ya da biraz orada biraz burada ama az bilinen isimler. Mesela festivalin en çok ilgi toplayan gruplarından bir kaçını sıralayalım, bakalım kaçını tanıyorsunuz:

- Lykke Li
- Superfamily
- Stalingrad Cowboys
- Beady Belle


En ünlüleri buysa, bu festivalin adı sanı kimlerdir? Bunları da size Alçak Basınç tanıtacak tabiki! Öncelikle konserini izleyip de en beğendiğim İzlanda'lı Bloodgroup'u bir dinleyin derim. Sonra birkaç haftadır benim de programda yer verdiğim (ama konseri çarşamba gecesi gerçekleştiği için kaçırdığım) Familjen var. Bu arada, Familjen'in programda çaldığım parçası Det Snurrar I Min Skalle'nin videosunu da görmenizi tavsiye ederim. Diğer bir favorim ise yine Norveç'çe şarkılar yapan eğlenceli bir grup Casiokids oldu.


Ancak Norveç'te barlarda içki çok pahalı, tam bir rezillik! Herhalde Avrupa'da içkinin en pahalı olduğu şehirdir. Bir de sokakta içki ile gezmenize izin vermiyorlar.


26 Şubat 2008 Alçak Basınç

CasioKids
Grønt Lys I Alle Ledd
Familjen Det Snurrar I Min Skalle
Rubies I Feel Electric
Kakkmaddafakka Crazy On The Dancefloor
Super Jupiter You Know
Bloodgroup Try On
The Fashion Like Knives
Inglow Monstrum
The Fernets Life Was Gonna Be So Easy
As In RebekkaMaria She Lion
120 Days Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone
22 Serafin
Slagsmålsklubben Sponsored By Destiny


18 Şubat 2008

19 Şubat - The Black Ghosts



Programa bir caz standartı ile başlıyoruz bu hafta, değişik de oldu. Aşağıda da okuyabileceğiniz gibi Rufus Wainwright'ın Rufus Does Judy albümü pek güzel, tatlı bir albüm. Ancak programın devamı da havalanan bir uçak edasında, sizi koltuğunuza yapıştıracak türden. Pek sevdiğim "nu-metal-rave" grubu The Ghost Frequency yeni bir single çıkarmış, uzun süredir gördüğüm en uzun şarkı ismiydi bu. Diğer hayaletli grubumuz ise The Black Ghosts, ünlü "We Are Your Friends" şarkısının sesi, Simian grubundan Simon Lord ve DJ Touché'nin ortak projesi ve oldukça başarılı - yayınladıkları birkaç single ile şimdiden Simian'ın öbür yarısı olan Simian Mobile Disco'nun iki adım gerisinden geliyorlar.

Matt & Kim'in parçasının eğlenceli bir video klibi var, bir göz atmanızı tavsiye ederim. Öbür köşeye de Hercules & Love Affair'in lirik (ve antik Roma soslu) videosunu koyabiliriz, DFA'nın yeni disko bombası kendileri, vokaller de bonus! Bir de en sondaki Luck On Strike remixi... Biraz kıyak geçiyor olacağım ama böyle parçalar üzerimde fazlasıyla güçlü bir etkiye sahip, ne yapayım dans müziğini ve enerjik parçaları seviyorum! (zaten lisedeyken de metalciydim!!!)

İyi eğlenceler!

ps. Luck On Strike'ın parçasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz, parçalarını blog'a koymama da izin verdiler.


19 Şubat 2008 Alçak Basınç

Rufus Wainwright
When You're Smiling
Montag Best Boy Electric
The Cloud Room Blackout!
The Ghost Frequency Never Before Have I Seen A Man Alive That Looks So Exactly Like A Skeleton
The Black Ghosts Let's Get Physical
Matt & Kim Yea Yeah
The Whip Sister Siam
Muscles Hey Muscles I Love You
Hercules & Love Affair Blind
Fujiya & Miyagi Conductor 71
Dinosau Parris
Familjen Nån Gång
Superfamily The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night
The Duke Spirit Into The Fold
Envelopes Smoke In The Water, Eating In The Sand, Hide In The Grass
Jackson & His Computer Band Apreggio (Luck On Strike Remix)
.

13 Şubat 2008

Gnarls Barkley'den yeni bir şarkı: RUN

GNARLS BARKLEY geri geldi! Grubun ikinci albümü 15 Nisan'da yayınlanacakmış. Bu arada, albümden ilk parça Youtube'a düşmüş bile, adı da Run! Aşağıda seyredebilirsiniz, ben çok beğendim.

12 Şubat 2008

12 Şubat - Goose Flesh, Nordik ve Hariçten Gazelciler


Havaların kararsızlaştığı şu günlerde, Alçak Basınç da biraz parçalı bulutlu. Oldukça zor geçen bir haftasonunun ardından nispeten sakin bir programla karşınızdayım. İlk başta biraz Grammy ödüllerinin üzerinden geçiyoruz, kazananlardan çok kazanamayanları çalıyorum ama! Ardından biraz gezinti, sağdan soldan yeni ve güzel parçalar. Ve kapanışta da bizden üç grup, elektro/dans müziği kulvarından Goose Flesh, hayal meyal alemlerinde tatlı, ambient müzikler yapan Nordik ve reggae, funk ve Anadolu rock arasında ustalarını arayan "çıraklar", Hariçten Gazelciler programın son üç parçası oldu. Bu arada, Hariçten Gazelcilerin albümü de piyasaya çıktı, alıp dinlemenizi tavsiye ederim.

ps. bu hafta programı dinlemek için link veremiyorum, kusura bakmayın.


12 Şubat 2008 Alçak Basınç

Mark Ronson (feat. Amy Winehouse) Valerie (Baby J Remix)
Junior Boys In The Morning (Hot Chip Remix)
Lily Allen Alfie
Feist 1 2 3 4
The White Stripes You Don't Know What Love Is (You Just Do What You're Told)
Johnny Cash God's Gonna Cut You Down
Jack Johnson What You Thought You Need
Magnet She's Gone
Lightspeed Champion No Surprise (For Wendela)
Louix XIV Guilt By Association
Bjork Earth Intruders (SpankRock Remix)
Gooseflesh What To Do
Nordik Zui Glas
Hariçten Gazelciler Var mı?
.

07 Şubat 2008

Yaşasın Blogger oldum!


Evet, ne saçma bir başlık değil mi? Yeni blogger olduysan buradaki doksan küsür başlık ne oluyor diye sorarlar adama. Ama bu başka!!!

Yukarıda gördüğünüz Time Out İstanbul (Toist) dergisi var ya, işte onların bir web sitesi ve o web sitesinin içinde de ufak bir blog'ları var, İstanbul'da olan biten, İstanbul ile bir şekilde ilgili her türlü bulunabiliyor burada, anlık gelişmeler, haberler, yenilikler... Normalde dergide olmayan, olamayan bir sürü şey. İşte geçen gün, bizim vakfın basın departmanından bir arkadaşa "seni bizim blog'a yazar yapalım" demişler ama o da benim bu işlere meraklı olduğumu bildiğinden olsa gerek, "beni bırakın da Harun'u alın siz" demiş. Teklif gelince kırmadık tabi arkadaşları (eheh, öhöms) biraz göz attım, oldukça güzel, hoş bir site ve blog. Madem öyle ben de girerim yazarım dedim tabi. Ve başladım.

Toist Blog sayfası: http://www.timeoutistanbul.com/blog.php

Bu blog'a esasen sadece müzik ile ilgili yazılar yazıyordum, orada öyle bir sınırlama da yok. Tabi illa İstanbul ile ilgili birşeyler olacak haliyle. Bakalım, heyecanlıyım. İlk blog'umu da yazdım ama malum can çıkar huy çıkmaz, ilki de müzik ile ilgili oldu - Kim Ki O'nun Avrupa turnesi hakkında!

06 Şubat 2008

5 Subat - Sons And Daughters


Oldukça hareketli, kanlı canlı bir program oldu bu haftaki Alçak Basınç. Ritmin biraz düştüğü tek bir parça yok, yerinde duramayan bir program. Heyecanlı bir koşu veya gece boyunca bir kulüpten diğerine hoplamak gibi - ki çok severim! Mesela bu akşamki programı bir Babylon - Peyote - Dirty - Indigo turuna benzetmek mümkün. Her neyse, gecenin bence en keyifli grubu, ikinci albümleri This Gift ile beni oldukça şaşırtan (ve sevindiren) Sons & Daughters oldu. Glasgow tayfasının en eğlenceli gruplarından biri kendileri ve albümlerinin ilk single'ı da olan Gilt Complex tek kelime ile süper gaz bir şarkı. Ayrıca özellikle yeni dönem cazırtılı elektro dans parçalarını seviyorsanız sonlardaki Yuksek'leri kaçırmayın derim. Haftaya görüşürüz :)


5 Şubat 2008 Alçak Basınç Programı
http://www.sendspace.com/file/b3f4n6


Familjen Det Lilla Livet
Sons & Daughters Gilt Complex

The Hoosiers Worst Case Scenario

Panic! At The Disco Nine In The Afternoon

Big Face I Wanna Be A Style Crusader

Only Fools And Horses Spectacle Wins

Hot Chip Hold On
These New Puritans Numerology
Correcto Joni
One Night Only Stay At Home

The Apples In Stereo Can You Feel It

Yuksek It Comes

Chromeo Bonafied Lovin' (Yuksek Remix)

The Emperor Machine No Sale No I.D.