30 Temmuz 2008

29 Temmuz - Hadouken vs Kissy Sell Out


Bu haftanın starı sanırım Hadouken idi benim için. Daha doğrusu, çaldığım Declaration Of War remixi idi zira Kissy Sell Out'un remixi oldukça bir hallere sokmuş parçayı. Geçen cuma (bkz. aşağısı) bu parçayı çalmaya başladıktan sonra kendimi DogzStar'ın orta yerinde dans ederken buldum.

Ama bundan öte, şu Vancouver'lı Black Mountain'ı çok dinliyorum ve çalıyorum bu ara. Yılın başlarında yayınlanan ikinci albümleri In The Future, bir süre öylesine beklemiş bir köşelerde, ama sonunda adam gibi dinledim. 70'lerden en has rock gruplarını andıran, ama bir yandan da oldukça taze bir rock sound'u. Under The Radar'daki röportajları da oldukça güzeldi.

Bu arada, Maurice Fulton'un Syclops adıyla yayınladığı I've Got My Eye On You albümünü de atlayamalım. Uzun yılların DJ'i ve "Mu" grubunun iki üyesinden biridir kendisi. Ama bir yandan da sıra dışı bir prodüktör. Syclops projesi onun bu deneysel yanını ortaya koyuyor. Bir açıdan biraz Carl Craig ve Innerzone Orchestra ilişkisi tarzı bir bağlantı var burada. Aynen Innerzone Orchestra gibi Syclops da dans müziğini çok değişik noktalara çekiyor. Syclops "yine de dans edilebilir" kalmak konusunda daha başarılı diyebilirim. Garip, futuristik synthesizer gurultuları arasından fırlayan ritim ve melodiler sizi bir anda başka bir yerlere götürüveriyor. Klasik bir dans pisti müziği olmadığı ise kesin.


29 Temmuz 2008 Alçak Basınç

Infadels Free Things For Poor People
The Zutons You Could Make The Four Walls Cry
Black Mountain Evil Ways
Chrome Hoof Leave This Ruined Husk
Syclops Nelson's Back
Does It Offend You, Yeah Let's Make Out
The Shoes Knock Out
Hadouken Declaration Of War (Hadouken vs. Kissy Sell Out Remix)
The Presets This Boys In Love (KIM Remix)
The Metros Talk About It
Spoon Metal Detektor
Los Campesinos! Don't Tell Me To Do The Math(s)
Lykke Li Breaking It Up
Neon Neon I Lust You (feat. Cate Le Bon)
David Byrne Dance On Vaseline (Thievery Corporation Remix)
Roger O'Donnell This Is A Story
.

Sonunda! Geri döndüm.

Evet, nihayet!
Temmuz ayı boyunca sıkı bir caz festivali geçti üzerimden. İki kere "banttan yayın" yaptı program, iki programı da oldukça "sessiz sedasız" bir şekilde hallettim. Festival sırasındaki görüntüm ise yaklaşık şöyleydi:


Oldukça somurtkan değil mi... Geceleri ise durum farklıydı tabi :


Burada da oldukça "groupie" diye adlandırdığımız moddayız. Neyse sonuç olarak güzeldi işte. Festival yapmak keyiflidir :)

Şimdi hızlı bir şekilde eksikleri tamamlayacağım. Bu geceki programın bilgilerini ve linkini yukarıda bulabilirsiniz. Ayrıca geçen cuma (25 Temmuz) çaktırmadan Tight White ile ikinci ortak DJ setimizi yaptık Dogz Star'da, oldukça keyifli ve çok da kalabalıktı. Ondan da ufak notlar ve fotolar bir iki güne gelecek. Ayrıca çok uzak olmayan bir gelecekte de üçüncü partimizi yapacağız kesin!