29 Temmuz 2009

Artık Hafif Müzik'teyim! (radyo programı dışında tabi)

Hafif Müzik'i bilir misiniz? Açıldığından beri keyifle takip ettiğim müzik sitelerinden biridir. Önceleri sevgili Mehmet Tez'in kişisel blog'u olarak başladı, zamanla ekip büyüdü, değişik yerlerden tanıdığım başka arkadaşlar da katıldı, ortam şenlendi. Geçenlerde de kendi ismindeki websitesine (www.hafifmuzik.com) taşındı ve bir nevi "bağımsızlığını" ilan etti! Sadece müzik de değil, alt başlığında belirtildiği gibi sık sık "hafif başka şeylere" de değinen ama esas olarak bir müzik platformu. Özetle, güzel bir ekip ve tam da içinde yer almak isteyeceğim türden bir oluşum.

Vee bu girişten de tahmin edebileceğiniz gibi, ben de bu ekibin bir parçası oldum! Bundan sonra müzik ile ilgili duyup görüp, bazen kendi blog'umdan, bazen başka yerlerden insanlarla paylaştığım her türlü haber, gelişme, dedikodu vs. ne varsa oradan paylaşacağım. AMA tabiki bu Alçak Basınç blog'umun bittiği anlamına gelmiyor. Alçak Basınç'ın belki de en önemli özelliği, Radyo Eksen'deki radyo programımın güncesi olması. Bu devam edecek ve her hafta (neredeyse) radyoda yayınlanan programın şarkı listesine ve kaydına buradan ulaşabilecekesiniz - her zamanki gibi ufak tefek bazı notlarım ve ukalalıklarımla birlikte tabi! Ayrıca (DJ'lik durumları gibi) tamamen şahsıma ait bazı haberleri de doğal olarak buradan duyurmaya devam ederim tahminen.

Kısacası, Alçak Basınç'ta veya Hafif Müzik'te, görüşmek üzere! :)

28 Temmuz - We Were Promised Jetpacks


İngiliz indie-rock gruplarına küsüm açıkcası. Çok çabuk değere biniyorlar, sonra bi anda sönüveriyorlar... Ama yine de kaçınamıyorsunuz ve güzel, biraz farklı şeyler yapanları da oluyor illa. Son günlerde dinlediğim en güzel İngiliz gruplarından biri We Were Promised Jetpacks idi. Bi kere isim süper, Jetgiller'den bu yana aldatılan bir neslin sözcüsü olmuşlar. Nerede
o bize vadedilen süper gelecek, nerede lazer tabancaları, uzay yolculukları, anti-yerçekimi ayakkabıları??? Zamane veletleri, topuğu tekerlekli bir takım ayakkabılar ve feyk ışın kılıçları ile aldatılmış durumda. Neyse bunun konumuzla da bir alakası yok esasen. Müziğe gelirsek, biraz art-rock kıvamına, Editors - MGMT - Bloc Party çağrışımları ile keyifli bir grup. Ben sevdim.

We Were Promised Jetpacks'i bir kenara bırakırsak, aslında dinlemem gereken yeni o kadar şey birikti ki, gelecek haftaki programı büyük bir keyifle hazırlayacağıma eminim! Yine bu haftaki menüden, yeni Tortoise albümü'ün pek kafa bir parçası olan The Fall Of Seven Diamonds Plus One (yine kıyak bir isim!) ve Tussle'ın Night Of The Hunter'ı ayrıca biraz öne çekmiş olayım, gelecek hafta görüşmek üzere diyeyim :)

28 Temmuz 2009 Alçak Basınç


Tortoise The Fall Of Seven Diamonds Plus One
Andrew Morgan Turn Your Collar To The Cold
Dirty Projectors Stillness Is The Move
Stellastarr* Graffiti Eyes
Mother Mother Hayloft
We Were Promised Jetpacks Roll Up Your Sleeves
The Gossip Pop Goes The World
Tussle Night Of The Hunter (Prins Thomas Remix)
The Field Everybodys Got To Learn Sometime
The Dead Weather I Cut Like A Buffalo
Mulatu Astatke & The Heliocentrics Addis Black Widow
Efterklang Mirador
The Durutti Column Sketch For Summer
God Help The Girl God Help The Girl

22 Temmuz 2009

21 Temmuz - God Help The Girl

Bu haftanın grubu açık ara ile God Help The Girl! Buraya yarına kadar daha detaylı bilgi gireceğim ama şimdilik sadece blog'a linki ve dinleme cihazını atmış olayım...

21 Temmuz 2009 Alçak Basınç


O.M.D. Enola Gay
Stellastarr* Numbers
Jamie T The Dance Of The Young Professionals
Gable I'm Ok
Elizabeth & The Catapult Everybody Knows
Eels That Look You Give That Guy
God Help The Girl Funny Little Frog
Bob Mould Life And Times
Rubies Too Bright (feat. Kings Of Convenience)
Air Do The Joy
Torchbearers Boil Solar Singe
The Emperor Machine Space Age Pop
The Dead Weather Treat Me Like Your Mother
Spoon Got Nuffin
Regina Spektor The Calculation
Passion Pit Sleepyhead
La Roux Bulletproof

17 Temmuz 2009

Kings Of Convenience sunar: Declaration Of Dependence!!!


Caz Festivali yeni bitti ama koşturma ve yorgunluktan kendime gelemedim, zaten son gün sesim kesildi, yarın Rock'n'coke'a bile gidemeyeceğim sanırım.

Ama olsun! Güzel bir haber geldi, keyfim de yerine geldi. KINGS OF CONVENIENCE yeni albümü DECLARATION OF DEPENDENCE'i 5 Ekim'de yayınlıyormuş. Ayrıca plak şirketi Virgin/EMI'ın biz radyo programcılarına ufak bir kıyağı, biraz olsun şarkılara kulak kabartma imkanım oldu ve yine eskisi gibi çok güzel bir Kings Of Convenience albümü olmuşa benziyor. 13 parça var, dinlediğm kadarıyla ikiliye bazı parçalarda eşlik eden bir yaylı sazlar ekibi var ve hoş bir hava katmış müziklerine. İlginç bir detay, bir şarkının adı "Riot On An Empty Street", bir önceki albümlerinin adı ama o albümde de bu isimde bir şarkı yoktu!

Albümün "unofficial" şarkı listesi ise şöyle:

1) 24-25
2) Mrs. Cold
3) Me In You
4) Boat Behind
5) Rule My World
6) My Ship Isn’t Pretty
7) Renegade
8) Power Of Not Knowing
9) Peacetime Resistance
10) Freedom And Its Owner
11) Riot On An Empty Street
12) Second To Numb
13) Scars On Land


Bunu da size ilk kez Alçak Basınç duyurmuş olsun! :)

15 Temmuz 2009

14 Temmuz - Publicist

Gecikmiş bir liste aslında bu, 14 Temmuz gününün programı neredeyse tamamen sessiz geçti. Baştaki anonsum dışında. Haftanın yükselen değeri ise Publicist idi. Bu seferlik sadece basit bir link ile yetiniyorum, detaylı program blog'lamalarım devam edecek önümüzdeki haftalarda... Ve tabi dinlemek için link & aparat aşağıdadır :)

14 Temmuz 2009 Alçak Basınç


Regina Spektor Dance Anthem Of The 80s
Wave Machines
I Go I Go I Go

Major Lazer
Anything Goes (feat. Turbulance)

Publicist Momma
Bloc Party Biko (Mogwai Remix)
M83
A Guitar And A Heart

Bronnt Industries Kapital
Streets Of Fury

School Of Seven Bells
White Elephant Coat

Robin Thicke
Ask Myself

The Phenomenal Handclap Band
Baby

Noisettes Never Forget You
Jarvis Cocker
Hold Still

Papercuts
Future Primitive

Danger Mouse & Sparklehorse
Revenge (feat. Wayne Coyne)
Dananananaykroyd Hey James
.