12 Aralık 2007

11 Aralık: DFA'in "eski keşfi" Pylon


Alçak Basınç'ta bu hafta 2007 incelemeleri kapsamında Pelin Opcin konuğum olacaktı ama programda ufak bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Kendisi önümüzdeki haftalarda konuk olacak, 2007 programları ise daha önce belirttiğim gibi haftaya Elif Cemal ile devam edecek.

Tabi bu fırsattan istifade ben yine son haftalarda dinlediğim yeni bazı gruplardan çok hoş parçalara yer verdim programda. Aslında Aralık ayı yeni çalışmaları yayınlamak için çok talihsiz bir ay - çoğu zaman kasım sonu aralık başı bu sıralarda çıkan grup ve parçalar yılsonu listelerinde güme gider. İşin ilginci son bir ay içinde çok güzel bir sürü albüm de yayınlandı. Programın açılışındaki Fink bunlardan biri, Jose Gonzaléz'i hatırlatan, ama plak şirketi Ninja Tune'un etkilerini de barındıran güzel bir tarzı var. Sonra bir de yeni krautrock-punk-funk gruplarımız var: LP ismindeki ikinci albümü ile Holy Fuck, DFA'nın yeni yıldızlarından Prinzhorn Dance School (geç de olsa alıştım albümlerine) ve şahane isimli bir grup, Working For A Nuclear Free City. Bunlara bir de Norrda'yı ekleyelim, Portecho'dan Deniz Cuylan'ın da içinde bulunduğu Türkiye'den şahane grubu kendileri.

Peki bu durumda haftanın grubu kimdir? Tabiki Pylon'dur! Pylon aslında yeni bir grup falan değil, taa 80'lerin ortalarında dağılmış bir ekip. Ama geçtiğimiz aylarda (kahramanımız) DFA plak şirketi tarafından ilk albümleri Gyrate yeniden yayınlandı (Gyrate Plus adı ile). Çok başarılı bir çalışma, "zamanının ötesinde" tabiri çok kullanılıyor (o zamanlar zamanının ötesinde olan çok grup varmış tabi, Talking Heads, Gang Of Four, Was Not Was, Tom Tom Club... daha sayalım mı?). Neyse, sonuçta sıkı bir grup. Çok iyi.

Son olarak bir de Men Without Hats, çocukluk hatıraları falan :)

11 Aralık 2007 - Alçak Basınç (Podcast gibi indirmek için tıklayın)

Fink This Is The Thing
Ghosts
Mind Games
Glass Candy Life After Sundown
Prinzhorn Dance School
Lawyers Water Jug
Pylon Human Body
Holy Fuck
Milkshake
Working For A Nuclear Free City Dead Fingers Talking
Mexican Institute Of Sound
El Microfono
Lou Rhodes
Greatness In A Speck Of Dust
Black Kids
Listen To Your Body Tonight
The Wombats
Moving To New York
Norrda Glow
Men Without Hats
Pop Goes The World

Hiç yorum yok: