30 Nisan 2008

29 Nisan - Quiet Village


Bazı müzisyenler gerçekten çok yönlü oluyorlar ve bu halleri ile adamı şaşırtmasını çok iyi beceriyorlar. Matt Edwards da bunlardan biri. Elektronik müzik sevenler kendisini Radio Slave ve Rekid isimleri ile yakından tanıyorlardır. Şu son günlerde ise Quiet Village isimli bir grubun iki üyesinden biri olarak karşımızda. Grubun diğer üyesi ise Joel Martin, kendisinin daha önceden bir grubu yokmuş ama okuduklarımdan kendisinin deneyimli bir "ses avcısı" olduğunu söyleyebilirim. Grubun müzikleri çok başarılı, ben kısaca yeni Cinematic Orchestra olarak özetliyorum, başka türlü de ifade edilebilir tabiki. İşin içinde biraz 70'ler disco sound'u, biraz caz, biraz funk, vintage ekipmanlar, bir iki çıtırtılı plak ve keyif verici müzikler var. Kesinlikle tavsiye, pazar gününü mutlu geçirmenize sebep olabilir! :)

Aynı yolda devam etmek isteyenleri bugünkü programdan Barry Adamson ve Breakbot'a, biraz daha gitar diyenleri önce The Slow Club ve She & Him'e, oradan da The Breeders'a yönlendirebilirim tabiki.

29 Nisan 2008 Alçak Basınç

Broken Social Scene Cause=Time
The Notwist
Good Lies

Barry Adamson
Spend A Little Time

Quiet Village
Can't Be Beat

The Slow Club
Because We're Dead

Breakbot Happy Rabbit
The Breeders
Walk It Off

She & Him
This Is Not A Test

Ez3kiel Coal Flake
Spoon Don't You Evah (Dj Amaze & Allan Astor Mix)
Padded Cell
Savage Skull

Hot Chip
One Pure Thought

Ghostland Observatory Freeheart Lover
Operator Please Leave It Alone
Essie Jain
Disgrace

24 Nisan 2008

22 Nisan - The Self Project ve 2 Curlies


Kim demiş memleketimizden güzel müzik çıkmaz diye!? Bu hafta iki yerli grubumuz var ve direk onları baş köşeye oturtmaya karar verdim. İlki Elif Dikeç ve Selimcan Sakar'ın grubu The Self Project. Oldukça "cool" vokaller, sakin ve keyifli, sıcak ve samimi bir müzik bu. Bana Portishead ve 90'ların kaliteli trip-hop gruplarını hatırlattı - Cocorosie'ye benziyor diyenler de var ama! Çok mütevazi ama çok da başarılı üç parçaları var (henüz), kesinlikle gerisi gelmesi gereken bir grup diyorum. Canlı olarak da yakın zamanda görmek istiyoruz kendilerini - umarım. Bana bu grubu tavsiye eden Reset Magazine'den Hakan'a da ayrıca teşekkür ederim.

Diğer grubumuz ise 2 Curlies adını taşıyor. Onor Bumbum ve Jean Pierre Smadj, her ikisini de solo projelerinden tanıyor olabilirsiniz. 2 Curlies onların yeni grubu, biraz elektronik müzik, biraz Türk müziği, biraz ud ve biraz vocoder ama nihayetinde oldukça başarılı bir sentez. Ben bir parçalarını çalabildim ama bir albümü dolduracak kadar parçaları var halihazırda ve Last FM üzerinden hem dinleyebiliyorsunuz hem de isterseniz indirebiliyorsunuz! Şubat ayının sonlarında Fransız Kültür Merkezi'nde bir konser de vermişlerdi ama gidemedim. Bir sonraki konserlerini iple çekiyorum.

Tabi bu iki grubun yanısıra başka sıkı müzikler de vardı. Muse ve The Gossip'in yeni konser albümlerinden birer parça çaldım ki ikisi de çok başarılı - Beth Ditto'nun bu kadar boşboğaz bir hatun olduğunu bilmezdim, neyse diyorum. Black Kids'in remix'i de dinlemeye değer, bu remix'i yapan Twelves kimdir bilmiyorum ama son günlerde adlarını sıkça duymaya başladım. Hayat devam ediyor, müzik de durmuyor tabiki :)


22 Nisan 2008 Alçak Basınç

Black Kids I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You (Twelves Mix)
Oppenheimer Ok, Let's Take This Outside
The Mae Shi The Melody
Saves The Day Radio
Muse Knights Of Cydonia (Live)
The Gossip Standing In The Way Of Control (Live)
M83 Graveyard Girl
The Self Project Lover Who'd Disappear
2 Curlies Geriye
Susumu Yokota For The Other Self Who Is Far Away That I Can Not Reach
Borko Sushi Stakeout
Vector Lovers Neon Sky Rain
Ez3kiel Break Or Die

15 Nisan 2008

15 Nisan - The Raconteurs


Bugün farklı bir program yapmayı umuyordum ama biraz şartlardan dolayı hızlı bir kayıt oldu, aklımdaki programı haftaya erteledim. Ama yine de çok güzel parçalar var, Drive-By Argument ve Envy & Other Sins başta geliyor. Tabi başlıktan da anlaşılacağı üzere The Raconteurs bir başka olmuş. Grubun ikinci albümü maceralı bir şekilde yeni yayınlandı ve oldukça keyifli bir albüm. İlk albümdeki gibi bariz bir hit yok ama bir iki dinleme sonrasında çok güzel parçalar olduğu ortaya çıkıyor. Öyle ki albümün en hoşuma giden parçalarından biri, en sondaki Carolina Drama oldu. Sözleri oldukça sert (ve dramatik), müzik de tam anlamıyla bir "Raconteurs' Blues". Jack White'ın Meksika sınırından Amerika'ya sızmaya çalışan müziklerini çok seviyorum :)

The Raconteurs'lü programlarım devam edecek!


15 Nisan 2008 Alçak Basınç

Late Of The Pier Bathroom Gurgle
Drive-By Argument The Sega Method
The Last Shadow Puppets The Age Of The Understatement
Blood Red Shoes It's Getting Boring By The Sea
The Teenagers Streets Of Paris
Envy & Other Sins Morning Sickness
Why? Hollows
British Sea Power Down On The Ground
Familjen Nån gång
Headman Dreampieces
Sally Shapiro Hold Me So Tight (The Cansecos Remix)
Scanners Lowlife
The Dø The Bridge Is Broken
The Raconteurs Carolina Drama
.

08 Nisan 2008

8 Nisan - Paper Bag Records


Bu hafta güzel bir tesadüf, Under The Radar dergisinin yeni sayısından çok güzel bir toplama albüm fırlayıverdi. 2008 yılı, Kanada'lı plak şirketi Paper Bag Records'un 5. yılıymış ve bu vesile ile UTR üzerinden pek şeker çizimler ile süslü, güzel bir toplama yayınlamışlar. Tokyo Police Club'dan Sally Shapiro'ya, daha az bilinen (ama pek de aşağı kalmayan) The Acorn'dan Uncut'a pek çok güzel grubun müzikleri var bu 11 parçalık albümde. Bu haftaki programda da acımadım, dördünü çaldım bunların. Kalanları da önümüzdeki haftalarda illa denk gelir, cidden güzel bir albümdü.

Bunun dışında geçen haftasonu Talking Heads'in 1984 yılıda verdikleri konserlerden derlenen "Stop Making Sense" isimli konser filmini seyrettim. Roll dergisinde okuduğum bir söyleşide, yönetmen Jonathan Demme bu film için "izleyenlerin orada, o konserde olduklarını hissetmelerini istedim" demiş - film gerçekten de orada olmak lazımmış dedirtti bana. Ama çekimlerin vs başarısı bir yana konserin kurgusu ve atmosferi de çok başarılıydı. Konsere tamamen boş bir sahne ve bir gitar ile başlayıp yavaş yavaş onu doldurmak ve bunu böyle etkileyici bir şekilde yapmak. Valla insanın David Byrne'ın elini öpesi geliyor. Talking Heads gerçekten alem bir grupmuş!

8 Nisan 2008 Alçak Basınç

Talking Heads
Psycho Killer ("Stop Making Sense" live version)
The Apples In Stereo The Apples Theme Song
The Apples In Stereo Sunndal Song
Prototypes Gentleman
Duffy Serious
Mystery Jets Half In Love With Elizabeth
The Young Knives Counters
The Long Blondes The Couples
Tokyo Police Club Cheer It On (Trey Told Em Remix)
You Say Party! We Say Die! Monster (Rac Remix)
Uncut Kiss Me
Sally Shapiro He Keeps Me Alive (Skateb
ård Remix)
M.I.T. Merz
Just A Band We Are
Radiohead Nude (Holy Fuck Remix)

02 Nisan 2008

01 Nisan - Kap Bambino


Neil Young'ın yıllar önce elektronik müzik ve vocoder'lar ile uğraştığını, hatta sentetik sesler ile dolu bir albüm yaptığını bilir miydiniz? Ben bilmezdim valla, yakın zamanda öğrendim. Albümü de dinleyince çok sevdim açıkcası. Zaten 90'lardaki grunge akımının büyükbabası bilirdik kendisini, şimdi bir de Daft Punk'ın beden eğitimi hocası çıktı... Kendisinin Trans albümünden güzel bir parçayla açıldı bu haftaki program, cümle aleme ibret olsun diye! Neyse, şimdi yine kendi bildiği müziğe dönmüş durumda zaten. Ben bir de şu Kap Bambino'yu bir dinleyin derim, albümleri baştan sona dinlerken biraz fazla agresif regresif ama tek tek çok güzel parçaları var.

1 Nisan 2008 Alçak Basınç

Neil Young Sample And Hold
Be Your Own Pet Twisted Nerve
M.I.T. Park
Scanners Lowlife
Kap Bambino New Breath
Destroyer My Favorite Year
Aphex Twin On
The Black Keys Psychotic Girl
The Gossip Coal To Diamonds
The Aliens Tomorrow
Dan Deacon The Crystal Cat
The Shoes Knock Out
.