29 Temmuz 2009

28 Temmuz - We Were Promised Jetpacks


İngiliz indie-rock gruplarına küsüm açıkcası. Çok çabuk değere biniyorlar, sonra bi anda sönüveriyorlar... Ama yine de kaçınamıyorsunuz ve güzel, biraz farklı şeyler yapanları da oluyor illa. Son günlerde dinlediğim en güzel İngiliz gruplarından biri We Were Promised Jetpacks idi. Bi kere isim süper, Jetgiller'den bu yana aldatılan bir neslin sözcüsü olmuşlar. Nerede
o bize vadedilen süper gelecek, nerede lazer tabancaları, uzay yolculukları, anti-yerçekimi ayakkabıları??? Zamane veletleri, topuğu tekerlekli bir takım ayakkabılar ve feyk ışın kılıçları ile aldatılmış durumda. Neyse bunun konumuzla da bir alakası yok esasen. Müziğe gelirsek, biraz art-rock kıvamına, Editors - MGMT - Bloc Party çağrışımları ile keyifli bir grup. Ben sevdim.

We Were Promised Jetpacks'i bir kenara bırakırsak, aslında dinlemem gereken yeni o kadar şey birikti ki, gelecek haftaki programı büyük bir keyifle hazırlayacağıma eminim! Yine bu haftaki menüden, yeni Tortoise albümü'ün pek kafa bir parçası olan The Fall Of Seven Diamonds Plus One (yine kıyak bir isim!) ve Tussle'ın Night Of The Hunter'ı ayrıca biraz öne çekmiş olayım, gelecek hafta görüşmek üzere diyeyim :)

28 Temmuz 2009 Alçak Basınç


Tortoise The Fall Of Seven Diamonds Plus One
Andrew Morgan Turn Your Collar To The Cold
Dirty Projectors Stillness Is The Move
Stellastarr* Graffiti Eyes
Mother Mother Hayloft
We Were Promised Jetpacks Roll Up Your Sleeves
The Gossip Pop Goes The World
Tussle Night Of The Hunter (Prins Thomas Remix)
The Field Everybodys Got To Learn Sometime
The Dead Weather I Cut Like A Buffalo
Mulatu Astatke & The Heliocentrics Addis Black Widow
Efterklang Mirador
The Durutti Column Sketch For Summer
God Help The Girl God Help The Girl

1 yorum:

ermngldzgn dedi ki...

harika parçalar. teşekkürler.