10 Nisan 2012

3 Nisan - Pretty Lights & Alpman

Foto: Marta Xochilt Perez
Geçen haftalarda durmadan dinlediğim nedir derseniz, kesinlikle Pretty Lights derim! Derek Vincent Smith, Amerika'larda çok ünlü bir adammış bu eleman. Bundan bir yıl kadar önce şu süper videoyu izlerken keşfetmiştim kendisini. Bir nevi 90'lar trip-hop sound'u ile Justice'in keskin synth'lerinin karışımı, insanın kanını kaynatan ritimlerle dolu, samuray kılıcı gibi etkileyici bir şey. Sesini iyice açasım geliyor dinlerken. Tavsiye ederim. Ah, bir de web sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz müziklerini: prettylightsmusic.com

Bu haftanın bir diğer ilginç ismi ise Alpman idi. Tam olarak Güneş Alpman, kendisi sample'lar ve synthesizer'lar ile güzel müzikler yapıyor, tarzı funk/soul sularında geziniyor. Müziklerini soundcloud sayfasından dinleyebilirsiniz, ben pek sevdim. Ayrıca şu ara Psychedelicious isimli albümünü yayınlama çabasında, bakalım bekliyorum merakla.

Bir de Manner var tabii, unutmadan. Portecho'dan Deniz Cuylan ve arkadaşı Cem Mısırlıoğlu'nun grubu. Onlara da gelecek haftalarda tekrar bir detaylı yer vereceğim. Zaten bilen biliyordur, her ikisi de New York'dalar şu ara, albümlerini geçen yıl orada yayınladılar ve bundan birkaç ay önce İstanbul'da da bir iki konser verdiler. Sıkı bir albüm, Side Launch.


3 Nisan 2012 Alçak Basınç

Bu yazıyı görüyorsanız başlıktaki linke basın

Bonaparte   3 Minutes In The Brain Of Bonaparte
Manner Parallax
Tame Impala   Alter Ego
Imperial Teen   Runaway
The Magnetic Fields   Andrew In Drag
Professor Penguin   Pirate
The Milk Carton Kids  Girls, Gather 'Round
Lambchop   Gone Tomorrow
Richard Buckner   Traitor
Broadcast   Come On Let's Go
The Shins   Bait And Switch
Chairlift   Ghost Tonight
Pretty Lights   Drift Away
Alpman   Psychedelicious Pt. 2
Kindness   Swingin' Party
.

Hiç yorum yok: