23 Mart 2014

Serbest Basınç #03: Little Dragon, Shit Robot, Future Islands ve Sivu

Merhaba,
Böyle bir gündemde müzikten falan bahsetmek kolay değil. Bir gün önce twitter'da sanal direniş yaşarken, bugün bir Suriye uçağını düşürmüşüz, bunun kime neye faydası olacak, iç siyasi bir takım ataklar mıdır anlamaya çalışıyoruz... Ama hem (şimdilik) anlamaya çalışmaktan fazlası gelmiyor elimizden, hem de müzik zor zamanlarda hep yanımızda, hep bize güç veren şey değil midir? Öyleyse devam diyorum kendi kendime!

Ve buradan bağlayarak bu haftaki setime gelirsek, parça listemiz şu şekilde:

Sivu     Over & Over
Metronomy   Month Of Sundays
Little Dragon   Klapp Klapp
Pharrell Williams   Brand New (feat. Justin Timberlake)
Yeah Boy   Can't Get Enough
Martin Patiño  Hommage A La Sodomie
Shit Robot     We Got A Love (Feat. Reggie Watts)
Future Islands   Spirit
Superhumanoids   Canteen
Tycho    See
Vermont    Majestät
Hauschka    Agdam
Mo Kolours    Mike Black


Serbest Basınç #02

Bu yazıyı görüyorsanız başlıktaki linke basın


Programın açılışını yapan Sivu'yu Soundcloud'dan keşfettim. Tam anlamıyla keşfettim zira son dinlediğim parçadan sonra rastgele çalanlar arasında çıktı. Sivu, kendi başına müzik yapan James Page adında bir İngiliz genç, güzel temiz bir ses ve sempatik bir müzik. Geçen yıldan bu yana kendinden bahsettiriyor, Guardian'ın "Band Of The Day" listesine girmiş falan. Gotye'ye benzetenler olmuş kendisini (hiç aldanmayın). Ben sevdim, soundcloud sayfasından bir sürü şarkısını ve remixlerini dinleyebiliyorsunuz.

Diğer taraftan bu aralar eski tüfeklerden yeni albümler gelmeye devam ediyor. Tycho'nun albümü yayınlandı, geçen sefer ondan bahsetmiştim. Bu sefer özellikle Little Dragon üzerinde durmak istiyorum, İsveç'in son yıllarda dipten derinden yıldızlaşan elektronik/pop gruplarından biri bu. İlk albümlerini 2007'de yayınladılar ve Mayıs ayında dördüncü albümleri Nabuma Rubberband yayınlanacak. Albümden ilk şarkı Klapp Klapp şimdiden soundcloud üzerinden dinlenebiliyor. Ayrıca önceki hafta Gilles Peterson'da İngiliz prodüktör Swindle tarafından yapılmış çok güzel bir remix'i yayınlandı bu şarkının, oldukça başarılı (şuradan kısmen dinleyebilirsiniz). Orijinali de ayrı güzel ama, remix şart değil. Little Dragon kararlı adımlarla güzel müzikler yapmaya devam ediyor, bir yerlerde bir yorumcunun dediği gibi giderek yıldız bir grup olma yolunda ilerliyorlar, onları bu albümle birlikte bir basamak daha yükselirken görebiliriz.

Diğer taraftan, dans müziği piyasasında da Shit Robot için benzeri şeyleri söyleyebilirim. DFA'in gözdelerinden olan Marcus Lambkin, geçtiğimiz günlerde ikinci albümü We Got The Love'ı yayınladı, Deezer üzerinden dinledim ve kısaca çok güzel. 2014 model disco, DFA sound'u da var, hafif funky baslar, ufaktan bir funk-punk tavrı falan. Albümü baştan sonra bir DJ set gibi dinleyebilirsiniz rahatlıkla (yaklaşık 52 dk., süre de fena değil).

Son olarak Future Islands; eski albümlerinden bildiğim ama pek fazla dikkat etmediğim bir grup, bu yeni albümleri Singles'ı ilk (iş arkadaşım) Bahar Akbaş önerdi bana, özellikle Morrissey duruşlu (ses+tavır) vokalist Samuel Herring'in David Letterman programındaki dansı pek bir dillere düşmüş.

Şimdilik bu kadar, seversiniz umarım :)

Hiç yorum yok: