31 Ocak 2017

Alçak Basınç Şubat'ta Bağımsız Plak Şirketlerini Konuk Ediyor


Son birkaç aydır şunu düşünüyorum: Memlekette işler karışmışken, pop müzik dışında işler yapan müzisyenlerimiz giderek daha çarpıcı, daha güzel albümler, müzikler yapıyorlar, dünyaya daha çok açılıyorlar. Belki görüntü aldatıcıdır ama ortalıkta çok güzel müzikler yapan sanatçılarımız olduğu kesin bilgi!

Peki bu müzikler bize nasıl ulaşıyor? İşte bu noktada - hala - plak şirketleri devreye giriyor. Bundan bir 7-8 yıl önce müzikte dijital devrim yoğun şekilde başlarken bazıları bunun bağımsız plak şirketlerinin sonu olabileceğini söylüyordu. Halbuki şu anda gördüğümüz, bağımsız plak şirketleri en az eskisi kadar güçlü ve etkinler. Bağımsız şirketler misyonlarına uygun yeni işlerde başı çekiyorlar, hala müzik endüstrisine yön verebilme gücüne sahipler ve müziklerini de gerçekten plak olarak basılabiliyorlar! 

Bu vesile ile Şubat ayında Alçak Basınç programımı İstanbul'dan dört farklı plak şirketine ayırmaya karar verdim. Sırasıyla; yeni ve sıradışı sanatçıların başkalarının yayımlamaya kolay cesaret edemeyeceği albümleri yıllardır değişik formatlarda yayımlayan Müzik Hayvanı, elektronik müzikten psychedelic rock'a geniş bir yelpazede albümlere imza atan Personal Space Records, memleketin yeni rocker'larının sarsılmaz yuvası olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Tantana Records ve caz müziğinde genç, yeni veya iddialo projelere korkusuzca kapısını açan Kabak & Lin, Şubat ayında Açık Radyo'da konuğum olacaklar. 

1 Şubat: Müzik Hayvanı (Eray Düzgünsoy)
8 Şubat: Personal Space Records (Serhat Erman)
15 Şubat: Tantana Records (Şule Camadan ve Reha Öztunalı)
22 Şubat: Kabak & Lin Records (Ediz Hafızoğlu ve Atakan Narman)

Tabii ki memleketteki başarılı bağımsız plak şirketleri bu dördünden ibaret değil, bu seri istense rahatlıkla birkaç ay daha devam edebilir. Ama aceleye gerek yok. Yılın ikinci yarısında bir dörtlü seri daha yapmak niyetiyle böyle başlayalım dedim. 

Programların yayın tarihleri yukarıdaki şekilde. Alçak Basınç her zaman olduğu gibi Çarşamba akşamları 9:00-10:00 arası Açık Radyo'dan yayımlanıyor. Yayınları radyodan veya internet üzerinden dinleyebileceğiniz gibi, yayınları takip eden günlerde Mixcloud sayfam üzerinden de ulaşabileceksiniz. 


Hiç yorum yok: