18 Kasım 2007

Lucky Dip?

Bugün ofise bir paket geldi, içinden de beş CD birden çıktı. Aslında bir festival ofisinde çalışıyorsanız bu şaşırtıcı bir durum sayılmamalı, mesela aynı dakikalarda Amerika'dan gelmiş 50-60 arası caz cd'sini de inceliyor olabilirsiniz :)

Ama bu sefer durum biraz farklıydı. Bu beş CD, İngiliz plak şirketi Memphis Industries'in hediyesi - bir anlamda. Memphis Industries, küçük bir plak şirketi. Ufak ama önemli bazı indie gruplarına da ev sahipliği yapıyor: The Go! Team, The Pipettes, Tokyo Police Club, El Perro Del Mar ve başka birçok grup... Farkedeceğiniz üzere pek sıradan bir seçki değil bu. En başta, listelerinde sadece İngiliz grupları yok, Kanada, İsveç, Yeni Zellanda gibi değişik diyarlardan gruplara da el atmış durumdalar. Ayrıca tarz olarak da sınır tanımıyorlar. Indie-pop gruplarından damar folk müziğine, oradan da blues ve deneysel rock'a kadar uzanıyorlar. Oldukça faydalı!
Eh, bu The Go! Team olsa gerek?

CD pakedine gelecek olursak, geçtiğimiz günlerde (ve kısa bir süre için) ya ellerindeki stokları eritmek amacıyla (ya da sırf iyi kalpliliklerinden olabilir mi acaba?) Lucky Dip diye bir kampanya düzenlediler. Sadece 10 Sterlin ve biraz da posta parası karşılığında kataloglarından rastgele seçilmiş 5 albümü yolluyorlardı! Hafif kumar gibi birşey, haliyle bütün albümerin en ünlü gruplarından olamayacağı aşikar. Ama eğer bir plak şirketine güveniyorsanız çok da şüphe duymaya gerek yok diyerek hemen atladım trene. Ayrıca yeni birşeylere kulak kabartmak için bundan güzel bir teklif olamaz - sıkılıyorum cd kapaklarını sadece jpeg olarak görmekten!

Dediğim gibi kısa süreli bir kampanya imiş - zaten bu yazıya da Lucky Dip linkini vermek için başlamıştım ama yarı yolda bittiğini gördüm. Ama anlaşılan oldukça başarılı olmuş, ardından yine kısa bir "single" Lucky Dip'i yapmışlar (o da bitmiş). Şu aralar ise The Best Of 2007 kampanyaları devam ediyor - 2007'de yayınladıkları 7 albümü tanesi 5 Sterlin'den satıyorlar
(veya yedisi birden 35'e). Bence bu da oldukça güzel bir kampanya, The Go! Team'in son albümü Proof Of Youth veya Tokyo Police Club'ın A Lesson In Crime'ını kesinlike öneririm.

Ford Lauderndale - Pretty Monster

Bu arada bana hangi cd'ler çıktı diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim: The Go! Team - Thunder, Lightning, Strike; Dungen - Ta Det Lugnt; Blue States - The Soundings; Broadway Project - The Vessel ve Fort Lauderdale - Pretty Monster. Fort Lauderdale'u demin dinledik ve pek güzel bulduk, heyecanla diğerlerini dinlemeyi bekliyorum şimdi!
.

Hiç yorum yok: