30 Ocak 2008

Rufus Does Judy At Carnegie Hall


Uzun süredir bir konser kaydı beni bu kadar çabuk ve yoğun bir şekilde etkilememişti!

Rufus Wainwright, folk dünyasının genç prensi (!!) Rufus, bundan iki yıl önce New York'daki ünlü Carnegie Hall'da bir konser veriyor. İki saate yakın bu konserde 1930'lardan 50'lere birçok pop, caz ve swing klasiğini seslendiriyor. Ama tabi burada "ufak" bir ayrıntı var atlamamamız gereken. Bundan 40 küsür yıl önce ve aynı mekanda ünlü şarkıcı (ve aktris) Judy Garland unutulmaz bir konser vermiş - "Judy Garland At The Carnegie Hall". Garland'ın verdiği bu konser (ve tabiki kaydı) yıllar boyunca unutulmuyor ve günümüzde bile raflarda yerini buluyor. İşte Rufus da 2006'daki Carnegie Hall konserinde, 1961 yılındaki bu efsanevi konseri tekrarlıyor bir anlamda.

Rufus'un Judy'ye saygı duruşu sayılabilecek bu albüm cidden her iki sanatçıyı da sevenlerin koleksiyonunda bulunması gereken, hatta durmaktan ziyade sıkça ve zevkle de dinlenebilecek bir albüm. Zaten oldukça eğlenceli bir konser ve aslında bazı yerlerde neler olduğunu sadece duymak da yetmiyor - insanların nelere güldüğünü, Rufus'un o şarkıları söylerken neler yaptığını, aralardaki konuşmalar sırasındaki mimiklerini falan da merak ediyor insan. Ama kayıt bu hali ile bile baştan sona koyup bir seferde dinlemek için yaratılmış.

Bu arada, unutmadan söyleyelim, bu konserin aynısı olmasa da bir benzerinin, Londra konserinin DVD kaydını da bulmanız mümkün.

Hiç yorum yok: