26 Şubat 2008

26 Şubat - Norveç'te Hava Durumu!


Haftasonu Oslo'da hava fena değildi, perşembe gecesi biraz üşüdük ama cuma ve cumartesi oldukça iyiydi, sıcak bile sayılabilirdi!


Evet ama bu giriş nerden çıktı diyecek olursanız açıklayayım, geçen perşembeden pazara kadar Norveç'in başkenti Oslo'da idim. Gidiş sebebim de Oslo'da bir müzik festivalini, By-larm'ı takip etmekti. By-larm, Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinin müzisyenlerine açık bir indie-pop / rock / elektronik müzik festivali. Katılan gruplar ya oralarda ünlü olup uluslararası çapta bilinmeyen ya da biraz orada biraz burada ama az bilinen isimler. Mesela festivalin en çok ilgi toplayan gruplarından bir kaçını sıralayalım, bakalım kaçını tanıyorsunuz:

- Lykke Li
- Superfamily
- Stalingrad Cowboys
- Beady Belle


En ünlüleri buysa, bu festivalin adı sanı kimlerdir? Bunları da size Alçak Basınç tanıtacak tabiki! Öncelikle konserini izleyip de en beğendiğim İzlanda'lı Bloodgroup'u bir dinleyin derim. Sonra birkaç haftadır benim de programda yer verdiğim (ama konseri çarşamba gecesi gerçekleştiği için kaçırdığım) Familjen var. Bu arada, Familjen'in programda çaldığım parçası Det Snurrar I Min Skalle'nin videosunu da görmenizi tavsiye ederim. Diğer bir favorim ise yine Norveç'çe şarkılar yapan eğlenceli bir grup Casiokids oldu.


Ancak Norveç'te barlarda içki çok pahalı, tam bir rezillik! Herhalde Avrupa'da içkinin en pahalı olduğu şehirdir. Bir de sokakta içki ile gezmenize izin vermiyorlar.


26 Şubat 2008 Alçak Basınç

CasioKids
Grønt Lys I Alle Ledd
Familjen Det Snurrar I Min Skalle
Rubies I Feel Electric
Kakkmaddafakka Crazy On The Dancefloor
Super Jupiter You Know
Bloodgroup Try On
The Fashion Like Knives
Inglow Monstrum
The Fernets Life Was Gonna Be So Easy
As In RebekkaMaria She Lion
120 Days Come Out, Come Down, Fade Out, Be Gone
22 Serafin
Slagsmålsklubben Sponsored By Destiny


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Yok canım, biraya birşey demiyorlar! :))
Bu arada umarım şehrin en güzel mekanı olduğunu düşündüğüm BareJazz'da bir latte içmişsinizdir..
Sevgiler ler ler..

ayşegül

Adsız dedi ki...

Yok canım, biraya birşey demiyorlar! :))
Bu arada umarım şehrin en güzel mekanı olduğunu düşündüğüm BareJazz'da bir latte içmişsinizdir..
Sevgiler ler ler..

ayşegül

Harun İzer dedi ki...

hm BareJazz'i kaçırmışım... ama şehrin en iyi ses sistemine sahip club'ında takıldım biraz, The Villa :)

Sarp* dedi ki...

iskaninavya'da mekanlarda alkol olayı aşırı pahalı..

ben de bu gece panic at the disco konserinde küçük plastik bardak (250ml heralde) jack&coke'a 17, 330ml şişe suya da 10 lira ödedim bizim paramızla. ohş..

ayrıca panic at the disco yeni albümden 3, toplamda 10 şarkı çalıp 50 dakika sahnede kaldı.. sahnede gerçekten hayal kırıklığı yaşattılar.. eski performanslarını aradım desem yeridir..

brandon'ı açılmış gördüm.. mimikleri, jestleri, enerjisi hatta sahnede çalmadığı enstüman bırakmamasıyla grubu tek başına taşıdı.. Time to dance'i tek başına akustik olarak çaldı, alkışı da kaptı..

ryan denen arkadaşımız saçlarını kestirmiş, bi şebek olmuş.. ayrıca sürekli nota kaçırması sonra da durup arkadaşlarını beklmesi falan çıldırttı. albümden leak olan tek bir şarkıya seyirciler eşlik ettikten sonra "biz bu şarkıyı henüz yayınlamıştık ama hepiniz biliyosunuz. artık nası oluyosa.. download emeğimizi çalmak vs" şeklinde saçmalamasıyla iyice gözümüzden düştü...

Hayatımda ilk defa konser biletine verdiğim paraya acıdım desem yeridir. Tabii uzun bi aradan sonra verdikleri ilk konser olmasının da ektisini unutmamak lazım..

içki cidden çok pahalı demeye geldim, ayak üstü de bi review yazdım (: