24 Nisan 2008

22 Nisan - The Self Project ve 2 Curlies


Kim demiş memleketimizden güzel müzik çıkmaz diye!? Bu hafta iki yerli grubumuz var ve direk onları baş köşeye oturtmaya karar verdim. İlki Elif Dikeç ve Selimcan Sakar'ın grubu The Self Project. Oldukça "cool" vokaller, sakin ve keyifli, sıcak ve samimi bir müzik bu. Bana Portishead ve 90'ların kaliteli trip-hop gruplarını hatırlattı - Cocorosie'ye benziyor diyenler de var ama! Çok mütevazi ama çok da başarılı üç parçaları var (henüz), kesinlikle gerisi gelmesi gereken bir grup diyorum. Canlı olarak da yakın zamanda görmek istiyoruz kendilerini - umarım. Bana bu grubu tavsiye eden Reset Magazine'den Hakan'a da ayrıca teşekkür ederim.

Diğer grubumuz ise 2 Curlies adını taşıyor. Onor Bumbum ve Jean Pierre Smadj, her ikisini de solo projelerinden tanıyor olabilirsiniz. 2 Curlies onların yeni grubu, biraz elektronik müzik, biraz Türk müziği, biraz ud ve biraz vocoder ama nihayetinde oldukça başarılı bir sentez. Ben bir parçalarını çalabildim ama bir albümü dolduracak kadar parçaları var halihazırda ve Last FM üzerinden hem dinleyebiliyorsunuz hem de isterseniz indirebiliyorsunuz! Şubat ayının sonlarında Fransız Kültür Merkezi'nde bir konser de vermişlerdi ama gidemedim. Bir sonraki konserlerini iple çekiyorum.

Tabi bu iki grubun yanısıra başka sıkı müzikler de vardı. Muse ve The Gossip'in yeni konser albümlerinden birer parça çaldım ki ikisi de çok başarılı - Beth Ditto'nun bu kadar boşboğaz bir hatun olduğunu bilmezdim, neyse diyorum. Black Kids'in remix'i de dinlemeye değer, bu remix'i yapan Twelves kimdir bilmiyorum ama son günlerde adlarını sıkça duymaya başladım. Hayat devam ediyor, müzik de durmuyor tabiki :)


22 Nisan 2008 Alçak Basınç

Black Kids I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You (Twelves Mix)
Oppenheimer Ok, Let's Take This Outside
The Mae Shi The Melody
Saves The Day Radio
Muse Knights Of Cydonia (Live)
The Gossip Standing In The Way Of Control (Live)
M83 Graveyard Girl
The Self Project Lover Who'd Disappear
2 Curlies Geriye
Susumu Yokota For The Other Self Who Is Far Away That I Can Not Reach
Borko Sushi Stakeout
Vector Lovers Neon Sky Rain
Ez3kiel Break Or Die

3 yorum:

Sarp* dedi ki...

beth eğer bi gün müziği bırakırsa stand-up yapmaya başlayabilir (: Vega'daki konserde ingilizce ve danca(!!) olarak bu alanda sergilediği performans takdir edilesiydi :D (kopenhag'da bir sene lise okuduğu için az çok danca konuşabiliyo, evet) :D

The Self Project konusunda gerçekten çok mutlu oldum çaldığında kendi grubummuş kadar sevindim hatta, sandalyenin üstünde falan tepiniyodum anons ettiğinde :D internetimin çalışmadığı aralara denk gelmişti tanışıklık dönemi Hakan'a telefon açıp "aklına gelen herkese pm falan at acaip adamlar" dediğimi biliyorum :D seni de aramış :D

Dilara dedi ki...

aslında feci internasyonel bi o kadar da yerel olan üni. radyomuzda 15 kişiye tanıtma fırsatı bulduğumuz self project'i binlerce insanla tanıştırma vesilesinde bulunan kişiler: önce yiğit'e, sonra sarp'a, sonra hakan'a ve pek tabii ki en kocaman da sana teşekkürü borç bilirim harun izer. : )

Harun İzer dedi ki...

zincirde bir sürü halka varmış demekki! bir ara bu gizli kahramanları da sorguya çekeceğim :)

elif & selimcan bir sözüm de size var, çaktırmadan sağlam da bir fan kitlesi oluşturmuz durumdasınız görülen o ki!