10 Haziran 2008

10 Haziran - Change Of Plans ve Dresden Dolls

Geçen çarşamba Dogzstar'da Nordik grubunu tekrar dinledim, bu sefer Gevende'den tanıdığım Ömer de eşlik ediyordu onlara, viyola'da. Çok güzel bir ekip bence, elektronik müzik ile akustik sesleri çok iyi birleştiriyorlar. Son dönemde Türk gruplar arasında bu tarzda çok başarılı ekipler var aslında. Bunlardan bir diğeri de Change Of Plans. Nordik biraz Morr Music çizgisinde, Change Of Plans ise daha çok Sigur Ros'un kuzey ses denizine yakın duruyor. Çok başarılı, güzel hatta kısaca keyifli parçaları var. Hüzünlü, melankolik ama aynı zamanda sıcak müzikler. Yeni EP'lerinin adı "Best Mountain" ve web sitelerinden indirebiliyorsunuz. Ücretsiz olarak. Ama onların tavsiyesi CD'lerini almanız - artworkleri çok hoş bu arada, şimdiden söyleyeyim. Bir plak olarak basılsa kesin almak isteyeceğim türden :) Programda ise bu EP'den Mighty Pine Tree isimli parçayı çaldım.

Bu hafta Dresden Dolls'un yeni albümü No Virginia'yı ilk kez dinledim. Daha önceki albümleri Yes Virginia son yıllarda en sevdiğim albümlerden biriydi. Yine güzel bir albüm yapmışlar ama nedense aynı heyecanı hissedemedim. Ama içimden bir ses zamanla alışacaksın diyor. Bugünkü programda Ultima Esperanza'yı çaldım bu albümden. Bu arada, üyesi olduğum Dresden Dolls mailing listesinden fırtına gibi e-mail yağmaya devam ediyor. Amanda ve Brian, bir yandan Dresden Dolls turnesine devam ediyor, bir yandan başka gruplarla konserler veriyorlar. Yazın Avrupa'daki festivallerde de kısaca bir arzı endam edeceklermiş, programda dört beş festival var. Bu arada, grubun peki bir "Victorian" web sitesine de bir uğramanızı tavsiye ederim.

Son olarak yeni albümünün yayınlanmasını heyecanla beklediğim bir başka isimden bahsedeyim - Bergen'in "bir diğer harikası" Annie bu! Kendisi 2004'te Anniemal albümü ile çıkmıştı ilk, tam olarak hak ettiği ilgiyi görmedi o sıralar. Ama şu ara pek bir konuşulan Robyn'den eksiği yok, fazlası var. Ayrıca Bergen'li, yetmez mi? :)) Onun albümü de sonbahar gibi yayınlanacakmış. İlk single çıktı bile "I Know Yr Girlfriend Hates Me" adını taşıyor. (myspace)


10 Haziran 2008 Alçak Basınç

Change Of Plans
Mighty Pine Tree
Butcher The Bar
You Know Everything
Dresden Dolls
Ultima Esperanza
Plants And Animals
Good Friend
Atlas Sound
Winter Vacation
The Drift
Uncanny Valley
Nordik
A İçin Bir B İçin İki
Portishead
The Rip
Zombie Zombie
Before Night Falls
Annie
I Know Y'r Girlfriend Hates Me (Get Shakes Remix)
The Death Set
Around The World
New Young Pony Club
The Get Go
Teddybears
Punkrocker (fFeat. Iggy Pop)

Hiç yorum yok: