17 Eylül 2008

16 Eylül - Little Jackie


Şu yeni retro-big-beat havalarını çok seviyorum, söylemiş miydim daha önce? Kesin söylemişimdir, hatta bu konuda blog'a bir yazı koyacaktım ama tamamlayamadım, bir köşede taslağı duruyor hala... Nereden geldik buraya, Little Jackie ve Gabriella Cilmi'yi dinlerseniz anlarsınız. Amy Winehouse ve müzikal mentor'u Mark Ronson sağolsunlar, big beat ritimli, 60'lar popu sound'lu birbirinden güzel şarkılar dolaşıyor etrafta.

Bloc Party'nin yeni albümü Intimacy'yi dinledikçe daha çok sevdiğimi keşfettim bir de. Garip bir ses yığını, bazı yerlerde çok hırçın ve zor bir albüm ama yine de, ilk albümleri zamanındaki heyecanı yakalamış bazı yerlerde (farklı açılardan gelerek belki). Ayrıca oldukça elektronik altyapılı bir albüm - ama elektronik derken 90 başlarındaki drum'n'bass sound'u, Goldie /Roni Size tarzı çiğ ve sert bir tarz sözkonusu olan. Pek sevmem esasen. Yine de burada güzel durmuş. Bazen. Kendiniz bir deneyin, sonucu bana da söyleyin :)


16 Eylül 2008 Alçak Basınç

Fujiya & Miyagi Knickerbocker
Broken Social Scene Love Is New
The Black Ghosts Until It Comes
Little Jackie The World Should Revolve Around Me
Gabriella Cilmi Got No Place To Go
Kidda Hey Y'all
The Automatic Steve McQueen
British Sea Power No Lucifer
Charlemagne Nematode
Envelopes Glue
Lali Puna Micronomic
M83 A Guitar And A Heart
Bloc Party Better Than Heaven
One Day As A Lion If You Fear Dying
Ez3kiel Versus
Electric President Robophobia

2 yorum:

Sarp* dedi ki...

Murat Abbas'la konuşmuştuk Bloc Party'yi senin de ne düşündüğünü merak ediyodum açıkçası ama bu kadar işinin içinde iç çıkarmıyim dedim, sen yazmışın bile (( :

ben de kesinlike dinledikçe güzelleşen ve zor bi albüm olduğunu düşünüyorum. Bazı yerlerde Thom Yorke dinleyip de kaydetmişler sanki diye düşünmedim değil. Tabii sevmeyenler var bi de onlar da nefret ediyo albümden bayaa enteresan reaksiyonlar var. Bizim Hakan'ın tracklisting'i görünce ilk söylediği şey "Zeus dürtmüş bunları" olmuştu mesela :D :D

Bence, A Weekend in a City'den daha başarılı bu albüm genel anlamda.. Hatta Halo'nun en iyi BP şarkılarından biri olduğunu düşünüyorum. Ama bu adamların video klipleri neden bu kadar emo anlamak mümkün diil. Hem emo, hem gay. (bkz. Talons)

Bu arada Fabrizio Moretti'nin yan projesi Little Joy'u bayaa tuttum ben ya. Sonbahar sonbahar böle tam.

Pera dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.