30 Eylül 2008

30 Eylül - Flight Of The Conchords

Her zamanki gibi bayram tatili güzel birşey. Bir yanda hafta sonunda gerçekleşecek bir konser organizasyonu ve bir ay sonra başlayacak olan bir festivaliniz olsa bile. Evet, SOS konserleri ve Phonem By Miller bahsettiğim etkinlikler. Cumartesi R.E.M.'i seyretmek bir yana, SOS İstanbul topluca heyecanlandırıyor beni - öğlen 3'den gece yarısına kadar konserler falan, hareketli olacak.

İKSV olarak Phonem By Miller'ın programını da hafiften açıkladık bu arada. İlk isimler arasında Robots In Disguise ve Annie bu haftaki programın konukları idi. Annie'nin yeni albümü bu aralar yayınlanacak, Robots da geçen aylarda We're In The Music Biz ismindeki ikinci albümlerini yayınlamıştı.
Robots In Disguise
Annie

Programın bu hafta her anlamda en eğlenceli ekibi ise Flight Of The Conchord oldu. Flight Of The Conchord iki kişiden oluşuyor, Bret McKenzie ve Jemaine Clement. Ama tek olayları müzik değil. Hatta, asıl olayları müzik değil. Bu Yeni Zellanda'lı gençler esasen komedyen. Uzun yıllardır (neredeyse 10 yıldır) çeşitli etkinliklerden, komedi festivallerinden, radyo programlarından geçmişler. Kitlesel anlamda kendilerini duyurmaları ise Amerika ve Avrupa'da geçen yıl yayınlanan (kendileri ile aynı adı da taşıyan) TV dizisi ile oldu.

Diziden bana ofis arkadaşım Ayşe (Bulutgil) bahsetmişti ilk, bayram tatilini fırsat bilip baştan sonra seyrettim. Her biri 25 dakika cıvarında, 12 bölümlük bir dizi bu. En basit şekli ile "köyden geldim şehre" kıvamında, çok keyifli ve komik bir müzik grubu hikayesi bu. Kahramanlarımız Yeni Zellanda'dan New York'a gelmiş bir ikili (yani kendileri) ve ne yazıkki de çok bahtsızlar, başlarına gelmedik kalmıyor.

Dizi bir yana, dizinin müzikleri de çok komik. Zaten piyasaya çıkan albümleri de dizide yer alan müziklerden derlenmiş. Konsept çok güzel, Kitsch Fransız popundan Air'e, Marvin Gaye'den Pet Shop Boys'a, değişik tarzlarda müzikleri ti'ye alıyorlar. Şarkı sözleri de ayrı bir alem, ayrı komik... Diziyi seyretmeden bile albümü başarılı bulabilirsiniz ama esas tadı, diziyi seyrettikten sonra çıkıyor açıkcası zira her bir şarkının hikayesi de var dizide. Albümü yayınlayan şirketin de Sub Pop olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Kesinlikle tavsiye :)
Flight Of The Conchords


30 Eylül 2008 Alçak Basınç

Kings Of Leon Closer
Tv On The Radio Crying
3 Na Massa Tatui (feat. Karine Carvalho)
Kudu Boom Boom
I Led Three Lives House Of Ahmet
The Ting Tings Fruit Machine
The Fashion Letters From The Ambulance
Robots In Disguise Can't Stop Getting Wasted
Annie The Greatest Hit
Noah & The Whale 5 Years Time
Jenny Lewis Godspeed
Emiliana Torrini Big Jumps
Lightspeed Champion Tell Me What It's Worth
Flight Of The Conchords Business Time
Jörg Bürger Modernism Begins At Home
Isan Sublimation

3 yorum:

Ezgi dedi ki...

Başlığı ve yazının ilk cümlesini okuyunca "ene, flayt of konkords" mu geliyor yoksa desem de yazının ikinci bölümünde acı gerçeği gördüm.

Sabah akşam "fü dü fa fa" dinliyorum da. fransızca üç beş cümle öğrendim sayelerinde.

Yeni Zellandalılardan fransızca öğreniyoruz, ne günlere kaldık.

Harun İzer dedi ki...

Konsere de gelirler inşallah bir gün :)

bu arada, İnleten Nağmelerde hiç Demet Akalın yok, ben de fursattan istifade bunu belirteyim :))

Ezgi dedi ki...

flayt of konkords bile var, demet yok.

önce büyükler demişizdir de ondan.