21 Eylül 2008

Hüzün

Geçende başlamıştım bu listeye, sonra unutmuşum. Her dinleyişimde beni hüzünlendiren, hatırladığım bir iki parçanın listesi. Hüzünlendiren de demek doğru olmaz; içimde birşeyleri kilitleyen, geçmişte kalmış acı tatlı hatırlarla karışıp giden şarkılar işte. Çoğu zaman tamamen kişisel birşeydir bu.

Rilo Kiley Portions For Foxes

Pixies Here Comes Your Man

ReadyMade FC Time Machine

R.E.M. Nightswimming

The Levellers The Boatman

Aklıma gelmişken yazayım dedim. Daha çok vardır tabi bunlardan. David Bowie'den bir parça ekleyebilirim buraya, keza Jean Michel Jarre'dan da. Serdar Ateşer'in Avdet Seyri albümündeki İstemeyerek'ini de...

Başka kendi listesini yapıp paylaşmak isteyen olabilir mi?

5 yorum:

Hollystone dedi ki...

Fon süper olmuş,

bu da benim listem

Interpol - The Lighthouse

Zuhal Olcay - Çaresizim

Duffy - Steppig Stone

Adsız dedi ki...

galaxie 500-strange

İdil Elveriş dedi ki...

-Radiohead, Street Spirit (fade out)
-Radiohead, In rainbows'un neredeyse tümü ama en çok Nude, Weird Fishes, Reckoner, House of Cards. Videotape ise bambaşka bir kategori.
-Beirut, Sunday Smile
-Faithless, Crazy English Summer
-U2, One

Türkçeler
-MFÖ, Sanatçının Öyküsü
-Kazım Koyuncu, Şevval Sam, Ben seni sevdiğumu
-Erkan Oğur, Neden geldim İstanbul'a
-Teoman, Papatya
-Şebnem Ferah, Sigara

Street Spirit'i her duyduğumda o hançer cümleler tekrar saplanır böğrüme. Arabanın anahtarını alıp evden çıkıverişim, daha merdivenleri inerken ağlamaya başlayışım, yola düştüğümde radyoda fade out'un çalmaya başlaması ve artık böğüre böğüre ağlamam, o yağan yağmur, gri İngiltere evlerinin yan yana dizili hali...bir an önce otobana girsem de bu şarkıyla bariyerlere saplanıp ölsem keşke düşüncesi....fade out benim için BİR numaralı kalp kırıklığı, hüzün şarkısıdır. Her duyduğumda o anı tekrar yaşarım.

In Rainbows ise tam bir gidememe, kalamama, sürüklenme, anlamsız didinme ve çabalamalara yakılan bir ağıt, kendine zarar verme, kendine hayran olma gibi uçlardan uçlara giden bir ruh yorgunluğu...Radiohead'i ne zaman getireceksiniz?

Nilay dedi ki...

Skin - faithfulness
REM/Leave
Radiohead-Fade out :(

Borsalino dedi ki...

Mazzy Star- Into dust
Piano Magic- The end of a dark, tired year
PJ Harvey- The River
Tindersticks- Jism