20 Ocak 2009

20 Ocak - Santana

Hayırlısı ile 2009 yılına da girdik, henüz çok büyük bir terslik de olmadı. Daha 20 gün mü olmuş? Hiç farketmez valla, bu ara her an herşey olabilir. Neyse, köşe yazarı formatından çıkıp blog halimize geri dönelim.

Bugün programın açılışını yaptığım parça, Jingo, Santana'nın dans müziğine çok büyük bir katkısıdır herhalde. Hayır, şimdiye kadar yapılan remix'lerinden falan bahsetmiyorum. Bu parça ciddi anlamda hedonist müziğin kapısını açmıştır diyebiliriz! Latin ritimleri ile hafif aksak ama güçlü bir beat'in kaynaşması, bütün o latin percussion'ları, bağırış çağırış... Ve Santana o zamanlar bunları yaparak o dönemin bağımsız rock müziğinin en önemli isimlerinden biri oluyor. Şu anda ise bakkal kulüplerde eller havaya parçası olmaya mahkum edilmiş durumda. Halbuki aynı şarkıyı 1969'da Woodstock'da dinleyenlerin ruh halini düşünsenize bir?! Neyse, bu da hikaye...

Açık söylemek lazım, bu hafta biraz tembellik ettim zira geçen hafta tanıttığım gruplardan parçalar vardı bolca. Ama olsun, haftaya yine ilginç isimler ile geri dönmeyi planlıyorum.

İki dipnot:
1- Şu Gustav'ı programda dinleyemezseniz bir myspace'den falan dinlemenizi tavsiye ediyorum.
2- Franz Ferdinand'ın yeni albümü çok güzel!


20 Ocak 2009 Alçak Basınç

Santana Jin-go-lo-ba
The Whitest Boy Alive Island
Lindstrom Cane It For The Original Whities
Coco Sumner I Blame Coco
White Lies Death
The Raconteurs Salute Your Solution
Bunalimlar Tas Var Kopek Yok
Tegan And Sara Back In Your Head
Gustav Neulich Im Kanal
Bauchklang Human Bees
Andrew Bird Tenuousness
The Shortwave Set Now Til 69 (Mirwais Remix)
Zeigeist The Lake
Hellsongs Seasons In The Abyss
Russian Red Girls Just Want To Have Fun

Hiç yorum yok: