06 Ekim 2009

6 Ekim - Air

Şu Amadou & Mariam ilginç bir grup, Afrika asıllı müzikler yapıyorlar ama beklenmedik enstrümanlar ve aranjmanlar ile. Programın açılışındaki parça mesela, başı ile sonu birbirinden apayrı duruyor, bir yandan Afrika'nın kalbinden fırlamış ama diğer taraftan keyifli bir keyboard melodisi ve süper dengeli bir davul ritmi ile besleniyor falan... "World Music" kalp sağlığı için çok önemli bence de :)

Bu haftanın süper albümü Air'in Love 2'su olsa gerek, bir dinleyişte benimsedim, ikincisinde dans etmeye başlamıştım. Air, bir önceki albümü Pocket Symphony'deki tembelliği üzerinden her anlamda atmış, gümbür gümbür bir albüm yapmış - tabi Air standartlarında. Sanırım Moon Safari'ye en yakın albümleri olmuş bu. Bir sürü hareketli parça var bi kere, sonra birbirinden güzel analog synth sesleri var (albümün plağında veya cd'sinde acaba kullanılan aletlerin listesi var mıdır?) Kısacası Air sen bizim herbişeyimizsin!!!

Haftanın sürpriz albümü ise, son aylarda bir iki single'larını dinlediğim Music Go Music'in yeni albümü Expressions oldu. Çok güzel olmuş, neye benziyor derseniz, biraz Camera Obscura, biraz Scissor Sisters, arası artık sizce neredeyse. Keyifli, eğlenceli.

Biraz fazla değil mi bu kadar eğlenceli müzik diyenlere ise Lisa Ekdahl'ı öneriyorum. Daha bir caz yapıyordu kendisi önceleri, şimdi singer / songwriter'lığa kaymış. Sesi muhteşem, şarkıları da güzel olmuş, daha ne isteriz?


6 Ekim 2009 Alçak Basınç


Amadou & Mariam Sabali
Zero 7 Everything Up (Zizou)
Air Be A Bee
Michiel Borstlap Hubbah
Music Go Music Just Me
Paramore Brick By Boring Brick
Pylon Feast On My Heart
Von Sudenfed Fledermaus Can't Get It
Human League Being Boiled
Mos Def Quiet Dog Bite Hard
Bonaparte Lvdngrslvngklls
We Have Band Time After Time
Little Dragon My Step
We Were Promised Jetpacks Roll Up Your Sleeves
Phoenix Lisztomania
Lisa Ekdahl Give Me That Slow Knowing Smile
.

Hiç yorum yok: