27 Ekim 2009

27 Ekim - Pop Muzik!

Ben Gibbard'ı Death Cab For Cutie'den tanımayan yoktur herhalde, sesi ile koca bir gruba imzasını atan isimlerden biridir. Ama sanırım ben onun en çok solo / solo gitarla yaptığı çalışmaları seviyorum. Mesela yıllar önce Andrew Kenny ile yaptığı Home ep'si hala en sevdiğim albümlerden biridir. Şimdi de gitmiş Jay Farrar (Son Volt üyesi) ile yine aynı hoşlukta bir albüm yapmış, açılış şarkısı da California Zephyr idi. Albümün adı One Fast Move Or I'm Gone: Kerouac's Big Sur ve isminden de tahmin edilebileceği gibi Jack Kerouac'ın Big Sur romanından esinlenerek oluşturulmuş bir albüm. İçinde bu albümden parçaların da yer aldığı ve aynı isimde bir de uzun metrajlı bir dokümanter film çekilmiş ve albümle beraber o da piyasaya çıkıyormuş.

Haftanın ilginç bir diğer grubu da Solardip idi. İlk kez Reset Mag'in Indigo'nun sokağında yeni açılan mekanlardan Alt'daki partisinde dinledim onları - gecenin DJ'lerinden ve Reset yazarlarından Seda çalmıştı (buradan ona da selamımı yollayayım böylece!) ve pek de beğenmiştim. Solardip (http://www.myspace.com/solardip) Emir Arkman, Duygu Aba, Yigit Gürcihan'ın ortak projeleri ve 2007'den bu yana birlikteler. Indie-rock şerbetli elektronik müzikler yapıyorlar (veya tercihe göre tam tersi!) Myspace sayfalarındaki linkten üç parçalık bir EP'lerini indirebilirsiniz. Bu arada, ilk konserlerini geçen salı, program ile aynı dakikalarda vermişler. Bir sonraki konserleri de 19 Kasım'da Peyote'de, kaçırmayın!

Son olarak, başlıkdaki Pop Muzik'e gelelim. Bu şarkıyı hepiniz bilirsiniz: "New York Paris London Munich / Everybody talk about... POP muzik..." şeklinde gider hani. Bundan tam 30 sene önce M isimli İngiliz grup tarafından bestelenmiş. Şimdi bu synth-pop klasiğinin 30. yılı şerefine ilginç bir remix single'ı yayınlanmış, ben de oradan tekrar geldim bu dünyalar şekeri parçaya. Dijital single'da toplam 13 remix yer alıyor ve özellikle Todd Terje ve Devo'nun remix'leri oldukça güzel. Sesini iyice açıp dinlenecek cinsten bir klasik, her ne kadar klişe olsa da!

Son son bir not - El Perro Del Mar sevenler, onun yeni albümünü bir dinlesinler, şaşırmaya hazır olsunlar ama!


27 Ekim 2009 Alçak Basınç


Benjamin Gibbard & Jay Farrar California Zephyr
Taken By Trees To Lose Someone
El Perro Del Mar Change Of Heart
Studio West Side
Neon Indian 6669 (I Don't Know If You Know)
Nite Jewel Want You Back
Glass Candy Iko! Iko!
M Pop Muzik
Hockey 3am Spanish
The Gossip Love And Let Love
Solardip Paralyze Me
LCD Soundsystem Bye Bye Bayou
Moby One Time We Lived (Album Version)
.

Hiç yorum yok: