15 Nisan 2010

13 Nisan - Love Is All ve Solardip

Şu anda LCD Soundsystem'in yeni albümünü dinliyorum. Daha öğlen albümden çıkacak ilk single Drunk Girls gelmişti ofise, onu dinliyordum. Sonra Pitchforkmedia'ya düştü haberler, albüm online olarak da yayınlanmış, LCD Soundsystem'in sitesinde... Şimdilik oldukça iyi gidiyor, All I Want favorim. Bu arada grubun kadrosu neredeyse aynı gibi ama bir de (yine DFA tayfasından) Gavin Russom eklenmiş, oldukça ilginç bir şahsiyettir o da...

Neyse ama, bugünkü konumuz bu değil, konumuz geçtiğimiz Alçak Basınç programı. Aşağıda şarkı listesi ve dinleme aparatı var. Ama ondan önemlisi, bu hafta ne dinledik? Bir kere The Bird & The Bee aşkım devam ediyor. Diğer taraftan, eski bir dost, Lali Puna geri dönmüş, Our Inventions albümü eski albümlerine göre daha yumuşak, daha sentetik ama aynı derecede güzel. Ama bu haftanın en ilginç iki grubu Love Is All ve Solardip idi.

Solardip, bizden bir ekip, İstanbul alternatif sahnelerinin yeni yıldızlarından. İlk Paralyze Me isimli şarkılarını dinlemiştim ve bayaa hastası olmuştum, çok dozunda bir şarkıydı (ve o doz da oldukça güçlüydü). Nasıl anlatsam, Joy Division basları ve 2000'lerin keskin synthesizer sound'unun bir kırması, biraz industrial... Neyse, sonuçta güçlü müzik, güzel şarkı. Şimdi yeni EP'lerini çıkarmış üçlü, "Diply In Love" adını taşıyor. Yine grubun web sitesinden indirebiliyorsunuz (kesinlikle kötü adamların ellerine vermeyeceklerini söyleyerek e-mail adresinizi alıyorlar ama!). Bu EP'de altı şarkı var, hepsini aynı derecede sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama özellikle açılış şarkısı Tonight çok güzel. Ayrıca 24 Nisan'da Indigo'da konserleri var (programda tarihi yanlış söylemişim), onu da kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.
myspace.com/solardip

Haftanın diğer favori grubu ise İsveç'ten Love Is All idi. Grup üçüncü albümünü yayınladı geçen günlerde ve yine süper garip bir adı var bu albümün de: "Two Thousand And Ten Injuries". Bu grubun hoşuma giden tarafı şu, kirli bir sound'ları var ama ne çaldıkları anlaşılıyor. Neredeyse punk yapıyorlar ama aynı zamanda melodikler... Böyle tezat şeyler işte, bir arada güzel duruyor ama. Ayrıca vokalistleri Josephine Olausson süper şeker bir hatun gibi duruyor. Ayrıca gruplarının kadrolu bir saksofoncusu var!!! Bu kadar yeter :)
myspace.com/loveisall8

Haftaya görüşmek üzere!


13 Nisan 2010 Alçak Basınç

The Bird & The Bee
I Can't Go For That
Love Is All Early Warnings
The XX
Islands
Mathemagic
Breaststroke (Memoryhouse Remix)
Lali Puna Everything Is Always
CSLSX
Futuretapes
Free Energy Bad Stuff
Avi Buffalo
What's In It For
She & Him Don't Look Back
Sharon Jones & The Dap Kings
Better Things To Do
Solardip
Tonight
Free The Robots
Sci Fidelity
Jonsi Around Us
The Magic Numbers
Goodnight
.

Hiç yorum yok: