19 Ocak 2011

18 Ocak - Taze 2011

Geçen hafta bir nevi 2011'e giriş haftası oldu benim için, en azından müzikal anlamda. Eurosonic festivali sonrasında orada gördüğüm ve göremediğim (!!!) güzel gruplardan bir derleme yaptım. Hatta bir tane de orada hatırlatılan grup var.

Göremediklerimden en üzüldüğüm sanırım The Brandt Brauer Frick Ensemble oldu. Bu ekip, klasik müzik enstrümanları ile synthesizer ve bilgisayar müziğini birleştiren ilginç bir topluluk. Kadro 10 kişiden oluşuyor, elektronik aletler yanında bolca perküsyon, yaylı sazlar, arp ve tuba, trombon gibi üflemeliler var. Youtube'daki şu klibi izlemenizi tavsiye ederim.

Gördüklerim arasında en çok hoşuma gidenler ise Crystal Fighters ve James Blake oldu. Crystal Fighters enerjileri ile, James Blake de sesi ile beni tavladı, her ikisi de çok güzel konserlerdi.

Konserlerden çektiğim (ve aslında oldukça amatör) fotoları Facebook'a koydum (hepsini bu linkten görebilirsiniz). Lafı daha fazla uzatmayayım, fotoların yanlarında ufak tefen notlar da var, hikayenin kalanını da oradan görüp okuyabilirsiniz :)



18 Ocak 2011 Alçak Basınç

Crystal Fighters Plage
El Guincho Bombay
Vinnie Who What You Got Is Mine
Monarchy The Phoenix Alive
The Shoes Stay The Same
The Van Jets Onawa
Go Back To The Zoo I'm The Night (See You Later)
Anna Calvi Jezebel
Mount Kimbie Before I Move Off
Summer Camp Was It Worth It
The Brandt Brauer Frick Ensemble Paparazzi
Acid Washed Acid Washed
The Phoenix Foundation Buffalo
.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.