09 Ocak 2011

4 Ocak - Destroyer

Geçen programda anonssuzdu, baştan sonra bir mixtape gibi dinleyebilirsiniz. Aslında böyle "mixtape"lerde bence tarz tutarlılığı önemlidir ama bu programda öyle bir şey olmuyor tabii, her şey birbirine karışıyor.

Bir iki not düşecek olursak: programın başlarında çaldığım Smith Westerns, yılın ilk "next big thing"i olarak hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor. İkinci albümleri "Dye It Blonde" bir iki hafta içinde yayınlanacak ve dinlediğim parçalar pek de güzel (ikinci albüm konusunda dikkatimi çeken "adsız"a da buradan teşekkürler!) İlk single'ları "Weekend" de aynı şekilde oldukça keyifli bir rock şarkısı. Şu aralar bir başka çok sevdiğim grup, Oneothix Point Never üyelerinin diğer grubu olan Games, 80'ler sound'u ile 2000'lerin elektronikasını birleştiren hoş bir şeyler yapıyorlar. The Sea And Cake'in elebaşı Sam Prekop'un son solo albümü "Old Punch Card"dan çaldığım The Silhouettes'in çok da güzel bir video klibi var, youtube'dan bir göz atın derim. Ayrıca albüm de çok ilginç, özellikle analog ve hafif deneysel elektronik müziklerden hoşlanıyorsanız kesinlikle bir dinleyin. French Horn Rebellion da hala beni şaşırtmaya devam ediyor!

Haftanın en ilginç şarkısı ise Destroyer'in Ocak ayı sonu gibi yayınlanacak olan yeni albümü "Kaputt"un açılış parçası "Chinatown" idi. Destroyer'in başındaki isim Daniel Bejar ilginç bir adam, çok hoş, huzurlu bir sesi var ve şarkıları da çok güzel. 95'ten bu yana 10'a yakın albüm yayınladı kendisi ve son dönemde de EP'ler üzerinden gidiyordu, bir önceki EP'si "Bay Of Pigs" ve 13 dakika uzunluğundaki şarkısı muhteşemdi. Yeni albümünü (öncekiler gibi) Merge Records tarafından yayınlayacakmış.



4 Ocak 2011 Alçak Basınç


Destroyer Chinatown
Smith Westerns Weekend
Men Bataille
Neon Indian Children Of The Revolution
Games Strawberry Skies
Robot Koch (feat. Portable Morla) Verbal Bruises
Guido Cat In The Window
LA Düsseldorf Rheinita
Sam Prekop The Silhouettes
Fujiya & Miyagi Sixteen Shades Of Black and Blue
French Horn Rebellion Up All Night
The Phenomenal Handclap Band All Of The Above (T.H. White Remix)
Dennis Coffey Theme From Black Belt Jones
Os Mutantes A Minha Menina
Gal Costa Ponta De Lança Africano (Umbabarauma)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

dye it blonde debut değil. 2nci album. daha arastırmacı olalım

Harun İzer dedi ki...

Hmm, gözümden kaçmış cidden. Teşekkürler haber verdiğiniz için, ayrıca alınmayın hemen :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.