05 Mart 2014

Serbest Basınç #02: Alpman, Jungle, Mehliana, Tycho vs

Merhaba,
Daha önce bahsetmiştim, Alçak Basınç Radyo Eksen'den yayınlanmıyor artık (tam olarak şuraya bakabilirsiniz), sadece blogda mevcut. Dolayısıyla ufak bir başlık değişikliği yapayım dedim. Bundan sonra yapacağım programları "Serbest Basınç" adıyla blog'a koyacağım. Sonuçta blog'un adı Alçak Basınç ama sadece program yapmıyorum, müzik yazıları vs, var bir takım şeyler.

Geçen hafta elime bir sürü yeni müzik geçti. Eskilerden fazla şey girmedi bu haftaki kayda. Fazla tarz atlaması olduysa da kusura bakmayın, biraz farklı türler arasında geziyoruz yine :) Liste şöyle:


Saint Pepsi   Baby
Jungle   Lucky I Got What I Want
Blood Cultures   Indian Summer
The Knife   Heartbeats
Tycho   Awake
Mehliana   Just Call Me Nige
Kris Bowers   Wake The Neighbors
Alpman   Super Fine
Robin McKelle & The Flytones   Good Time
Mr. Scruff   Nice Up The Function
Robin Jones   Royal Marcha (Raj Gupta Vocal Mix)
Gregory Porter   Liquid Spirit (Snatch edit)
Broken Bells   The Changing Lights
Napoleon   Dewey, Huey n' Louie


Önce Alpman ile başlayalım, Alpman'ı çok önceleri bir kere çalmıştım sanırım. Güneş Alpman, sanırım ilk de bu program vasıtasıyla tanıştığım, çok genç ve başarılı bir müzisyen kendisi. İlk başladığında bilgisayar, sample'lar vs ile çok güzel funk parçaları yapıyordu, zamanla işi ilerletti ve şimdi Alpman & The Midnight Walkers isimli grubuyla konserler veriyor, grup ile tarzı biraz daha Anadolu-funk'a kaymış, hani Mustafa Özkent'in şu ünlü albümünü hatırlatıyor - türkü yorumları olmadan. İlk konserleri Ocak ayındaki Demonation'daydı, geçenlerde de Arka Oda'da çaldılar. Bence ikisi de çok güzel konserlerdi. Tekrar çalarlarsa kaçırmayın derim.

Jungle, İngiliz bir ikili. Tam isimlerini yazmayıp gizem yaratanlardan. Onları ilk Gilles Peterson'da dinlemiştim, özellikle programdaki şarkılarını. Uzun vadede ne olurlar bilemem ama "Lucky I Got What I Want" çok güzel şarkı.

Mehliana, bu programın garip seçimlerinden. Bu grup ünlü caz piyanisti Brad Mehldau ve davulcu Mark Guiliana'nın ortak projesi. Ama pek öyle bildiğiniz cazlara benzemiyor. Çok güzel bir albüm yayınladılar yakın zamanda, "Taming The Dragon" adını taşıyor. Hani bizim Norveçliler "space disco" diye bir tarz yarattılar ya, bunlar da "space jazz" yaratmışa benziyorlar, Gravity filminin caz versiyonu desem yeridir, heyecan da var, uzayda süzülmek de. Bonus bilgi, bu yaz İstanbul Caz Festivali'nde de bir konser verecekler, benden söylemesi.

Son olarak elektronik müzikte favori gruplarımdan Tycho yeni bir albüm yayınlamak üzere. "Awake" adındaki albüm 18 Mart'ta piyasada - ama öncesinde birkaç parçayı açık etti bile Scott Hansen. Ben programda albüme de adını veren Awake'i çaldım, siz isterseniz diğerlerini Tycho'nun Soundcloud sayfasından dinleyebilirsiniz. Albümün kapak çalışması da çok güzel bu arada, sıcak tonlarda minimalist bir grafik tasarım. 

Vee kaydımız!


Serbest Basınç #02

Bu yazıyı görüyorsanız başlıktaki linke basın

1 yorum:

İki Kum Tanesi dedi ki...

Hayatın tesadüflerini hep sevmişimdir. Blogunuzu da tesadüfen buldum. İyi oldu.. :) Merhaba o zaman.