13 Mayıs 2008

13 Mayıs - Death Cab For Cutie


Bu hafta program folk müzik ile başlayıp post-punk, indie, hip-hop, electro, psych-rock şeklinde bir oraya bir buraya savruldu. Öncelikle geçen haftasonu Broken Social Scene konserinin ne kadar güzel olduğunu bir de buradan tekrarlayayım. Cidden son aylarda seyrettiğim en güzel konserlerden biriydi - demekki hala konser denen şeyin ayrı bir yeri varmış hayatımızda, güzel.

Sonra Rufus'un kardeşi, bacımız, Martha Wainwright'ın albümünden bir parça çaldık ki o da çok başarılıydı. Martha'nın sesi ile abisini kıskançlıktan çatlattığını okumuştum, besteleri ile de yakında onu sollarsa şaşırmamak lazım. Neyse, kısmetse Rufus'u yakında dinleyeceğiz zaten, Martha'yı da bir başka bahara saklarız. Diğer önemli bir folk ismi ise Laura Marling idi. Albümü Türkiye'de de piyasaya çıktı ve zaten buradan aldım, dinledim, çok da beğendim. 18 yaşındaymış daha. Ah canım, şeker şey :)

Indie dünyasına geri dönersek, The Shortwave Set aşkımız halen devam ediyor, yeni albümleri Replica Sun Machine çok başarılı, acilen bir yerlerden bulup dinlemenizi tavsiye ederim. Hem keyifli sakin, hem de hareketli ve neşeli bir albüm, ayrıca akustik gitar tıngırtıları da kulağa çok hoş geliyor. Stephen Malkmus & The Jicks'in epik parçası Real Emotional Trash'i de unutmayalım, 10 küsür dakikalık süresi ile biraz emek isteyen ama keyifli bir Malkmus-Blues'u bu. Ama bütün bunlara rağmen, bu haftanın bombası Death Cab For Cutie idi diyerek noktayı koyayım.

Seattle'lı folk-rock grubu Death Cab For Cutie'nin yeni albümünün adı Narrow Stairs. Albüm (Amerika'da) tam da bugün itibariyle yayınlandı. Ama ilk single olan I Will Possess Your Heart, Mart ayının sonlarında yayınlanmıştı. Nasıl kaçırabilmişim böyle güzel bir parçayı!!!?? Hem de ilk dinleyişimde değil ikincisinde anlayabildim bunu. Sekiz buçuk dakikalık bir masal, hafif karanlık hafif melankolik bir macera romanı bu. Hiç klasik bir DCFC parçası değil - ama bir yandan da, bir kere alışınca o kadar içten geliyor ki... Joy Division-vari baslar ile başlıyor, 80'ler post-punk'ına bir selam verdikten sonra tekrar DCFC sularına geri dönüyor - tabiki imzayı Ben Gibbard'ın o eşsiz vokali atıyor.

Geçen gün bir dergide çok ilginç bir de röportaj okudum grup üyeleri ile, en yakın zamanda bu konuda da bir iki satır yazmayı ümit ediyorum. Ama bu haftalık bu kadar...

Gelecek programa son zamanlarda dinlediğim en güzel Türk Rock gruplarından biri, Neon'dan ve sürpriz birkaç gruptan parçalar çalacağım, arada onu da belirtmiş olayım.


13 Mayıs 2008 Alçak Basınç

Beach House Gila
Martha Wainwright Bleeding All Over You
Laura Marling My Manic And I
The Shortwave Set Glitches'n Bugs
Broken Social Scene Stars And Sons
No Age Sleeper Hold
Dan Le Sac vs Scroobius Pip Thou Shalt Always Kill
Pluxus Bootstrap
Pin Me Down Cryptic
M.I.T. Merz
Death Cab For Cutie I Will Possess Your Heart
Stephen Malkmus And The Jicks Real Emotional Trash
Final Fantasy An Arrow In The Side Of Final Fantasy

Hiç yorum yok: