06 Mayıs 2008

6 Mayıs - The Shortwave Set ve Tozlu Raflar..


Daha önce farketmemiştim ama Slayer'ın South Of Heaven albümü, günümüzdeki bir sürü albümden çok daha kaliteli bir prodüksiyona sahip. Programı Slayer ile bitirince farkettim tabi bunu, durduk yere nereden anlayayım?! Kayıtta seslerin tepe noktalarına hiç müdahale edilmemiş, mükemmel bir "mastering" sözkonusu, Pink Floyd albümlerinde görebileceğiniz türden. Sadece bu bile, bu albümü anmak için yeterli bir sebep bence.

Evet, bu hafta gerçek anlamda tozlu rafları karıştırdım. Aslında raflardan çok kutular, evin bir köşesinde duran bazı cd kutularından ilginç albümler çıkıverdi. Maya bunlardan bir tanesi, gerçekten de çok başarılı ama unutulmuş bir grubumuz... Keza artık dağılmış olan Arab Strap'in Philophobia albümü ve bir başka tarih olmuş grup, The Beta Band'in The Three EP's albümleri de yaklaşık aynı yerlerden bulundu.

Ama bu hafta da güzel bir yeni grubumuz var: The Shortwave Set. İngiliz bir grup bu (yine). Müzikleri hafif elektronik, hafif folk ve oldukça keyifli. Aslında The Beta Band'e benziyor desek yeridir diyeceğim, ama onlara göre daha düzgünler, The Shins'den daha ritmikler, keyifli işte. Haftaya bir tane daha dinleyeceğimize emin gibiyim.

Peki ya This Mortal Coil tadında Tom Waits söyleyen Scarlett Johansson'a ne demeli!?

6 Mayıs 2008 Alçak Basınç

Maya Tabula Rasa
The Shortwave Set No Social
Oppenheimer Breakfast In NYC
The Kooks Down To The Market
The Beta Band She's The One
Arab Strap Here We Go
Wildbirds & Peacedrums Doubt, Hope
Vampire Weekend Cape Cod Kwassa Kwassa
Lykke Li I'm Good I'm Gone
Hercules & Love Affair Hercules' Theme
Black Mountain Wucan
Scarlett Johansson Falling Down
These New Puritans Swords Of Truth
Slayer Skeletons Of Society
.

Hiç yorum yok: