19 Mayıs 2008

20 Mayıs - Flairs


Bu hafta bizim gruplardan bir sürü parça çalmayı planlıyordum ama olmadı, haftaya kaldı. Yine de Neon'un bir parçasını çaldım - S.A.D. veya "Sana Ait Değilim". Seviyorum Neon'u, güzel parçaları var. Ayrıca sonbahara doğru albümleri çıkacakmış diye de duydum - harıl harıl albüme çalışıyorlarmış. Pek ala :)

Onun dışında Flairs'e dikkat çekeceğim. Flairs veya tam adı ile Lionel Flairs Paris'li bir müzisyen, bas gitar çalıyor ve daha önce Alex Gopher, Benjamin Diamond gibi isimlerin ekiplerinde yer almışlığı var. Ama o zamanlar pek şeytanın bacağını kıramamış olsa gerek, esas olayı şu günlerde gerçekleşti. Programda da çaldığım Better Than Prince parçası ile bir anda ismini duyurdu. Esasen bunun iki sebebi var. İlki, parça çok şeker ve komik. Elemanın biri durmadan, delirtene kadar Prince'den daha iyi dans ederim, daha iyi bas çalarım, daha çok yerim içerim sıçarım diye dolanıyor şarkı boyunca. İkinci sebebimiz de, parçanın video klibini Justice (D.A.N.C.E.) ve Kanye West gibi isimlere de klipler yapan Jonas & Francois ikilisi hazırlamış - tabiki özellikle blog dünyası için süper artı puandır bu. Ben her halükarda parçanın klibinden öteye güzel bir parça olduğuna imzamı atarım. Remixler falan single olarak da yayınlanmış bile.

Bir de geçtiğimiz haftasonu The Drift'in yeni albümünü dinledim. The Drift Kaliforniya'lı bir grup, daha önceden bir albümlerini biliyordum ve kendi beyanlarına göre iki albümler var zaten. Ama plak şirketleri Temporary Residence'ın web sitesinde bir iki başka kayıttan daha bahsediliyor. Her neyse, The Drift benim gibi adamın ilacı olacak tarzda bir ekip, hafif prog. rock ile Radiohead'in caz yapması arasında bir yerlerde geziyorlar. "Radikal okurum, Cnbc-e seyrederim" kıvamına gelmemiş tadda bir art-rock durumları da var. Kısacası severim. Yeni albümleri Memory Drawings de güzel olmuş. Ayrıca geçende Facebook'ta fanpage açmışlar, ilk altı üyesinden üçü Türk'tü, şok oldum vallahi :)

Haftaya görüşürüz!

20 Mayıs 2008 Alçak Basınç

Feist Inside And Out
Feist I Feel It All (Escort Remix)
Quiet Village Circus Of Horror
Frank Black Hang On To Your Ego
The Pigeon Detectives Keep On Your Dress
Los Campesinos! We Are All Accelerated Readers
Neon S.A.D. (Sana Ait Değilim)
Fridge Lojen
The Drift Secret Waters
Milanese Caramel Cognac
Flairs Better Than Prince
MGMT Time To Pretend
The Wave Pictures Strange Fruit Or David
The Whitest Boy Alive Golden Cage

Hiç yorum yok: