03 Haziran 2008

3 Haziran - Sonny J


Her geçen gün Eurosonic'in ne kadar süper bir etkinlik olduğunu daha iyi anlıyorum. Bu Ocak ayında gidip de bir sürü grubu izlediğim, bir sürüsünü de kaçırdığım güzide etkinlikten her geçen gün başka bir grup önüme tekrar çıkıveriyor ve "aman Allah'ım, bunların konserini de kaçırmışım" diye veryansın ediyorum. Alın işte bir yenisi: Sonny J. Bu İngiliz Dj veya "turntablist"(pikap sihirbazı diye çevirilebilir herhalde) süper bir parça yapmış "Handsfree " isminde, Mark Ronson'un tepesini attıracak kalitede, The Avalanches ile Gnarls Barkley arasında süper birşey. Single olarak yayınlandı bu parça, Sonny J'in ilk albümü "Disastro" da Ağustos gibi Amerikan Astralwerks plak şirketi tarafından yayınlanacakmış. Heyecanla bekleyiniz!

Haftanın bir diğer grubu ise The Dirtbombs idi - cidden bomba yani :) Bu aslında eskice bir ekip, 1992'de kurulmuşlar ve bugüne kadar dört albüm yayınlamışlar. Bu yıl yayınlanan son albümlerinin adı ise "We Have You Surrounded". Beş kişiden müteşekkil bu ekip oldukça sıkı bir müzik yapıyor, sıkı bir garage rock sound'u, kimi sentetik sesler, karanlık ama enerji dolu bir atmosfer. Bu yaz Spiritualized'ın ön grubu olarak da turlayacaklarmış, başarılar.

Programın bir başka hoş grubu ise The Studio idi. İsveçli bir ikili bu geçen sene önce West Coast albümünü yayınladı, ardından da nedense bunun aynısı gibi olan (ama sanırım esas olarak İsveç dışında yayınlanan) Yearbook 1 isimli albümü... Parçalar neredeyse aynı, ben Yearbook 1'dan Origin'i çaldım. Kimi parçaları 15 dakika'ya kadar varıyor ve Kuzey'in space-disco sound'u ile Depeche Mode-vari ritmik elektronik / rock karışımı müzikler arasında geziniyor. Tam bir kafa müziği, havaya girip saatlerce dinlenebilecek tarzda...


3 Haziran 2008 Alçak Basınç

Sonny J Handsfree (If You Hold My Hand)
The Metros Last Of The Lookers
The Aliens Robot Man
The Blood Brothers Lazer Life
Architecture In Helsinki Wishbone (Franc Tetaz Remix)
Lucky Soul Aint Never Been Cool
Foals Red Sock Pugie
The Dirtbombs Wreck My Flow
The Tough Alliance Miami
Does It Offend You, Yeah Epic Last Song (Lifelike Remix)
Kid Sister Pro Nails (Bag Raiders Remix)
The Studio Origin (Shake You Down By The River)
Hercules & Love Affair Raise Me Up
Mark Ronson Just (feat. Phantom Planet)
Beastie Boys Looking Down The Barrel Of A Gun

6 yorum:

HS dedi ki...

Sonny J? Ben Eurosonicte onların adlarını hiç hatırlayamıyorum. Önümüzdeki Ocak yine gitmeye çalışıcam. Süper festival! :)

Harun İzer dedi ki...

huize maas'ta çalmışlar, 10'unda. Eski web sitesinden programı kaldırmışlar, kitapçıktaki programdan bakıp hatırladım ben de.

süper olay eurosonic :)

HS dedi ki...

hadi ya...

eurosonic'a tekrar gitmeli. pinkpop'a gitmek de güzeldi ama eurosonic'in havası ayrı yaw :) bu sefer tecrübe de kazandım otel vs herşeyi ayarlamak rahat olur. :D

Harun İzer dedi ki...

evet bomba hareketler bekliyoruz sizden, hollanda'nın en soğuk şehrinde :)

HS dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
HS dedi ki...

ne isterseniz yaparız efenim... staj sonrası, mezuniyet öncesi bi atraksiyonlar yaparız :)