21 Ekim 2008

Longevity...

Birisi şöyle demiş Plan B'de:

"...longevity is not important in dance music as it is in rock, where the canon is everything. But the disposability of the music is no reason not to celebrate it; some of the most exciting music on the planet is being released every week on small dance labels. And whereas an unpopular rock record doesn't really serve any purpose, the beauty of the scene is that even the most obscure techno track has a chance of being played to a dancefloor and making someone dance..."

ve (yamulmuyorsam) türkçesi:

"...uzun ömürlülük dans müziği için rock'da olduğu kadar önemli değildir (ki rock müzikte klasikler esastır). Ama bu müziğin 'gelir geçer' olması onu sevmememiz için bir neden olmasa gerek - hele ki her hafta bir sürü küçük plak şirketinden dünyanın en heyecan verici dans müziklerininin yayınlandığını düşünürsek. Ve diğer taraftan fazla beğenilmeyen bir rock plağı pek bir işe yaramazken, dans müziği aleminde en ucubik techno parçasının bile bir yerlerde çalınıp insanları dans ettirme potansiyeli vardır..."

Tabi şunu unutmamak lazım, rock müzik de o klasikler ile doğmadı ve elektronik müzikte de bazı parçalar veya tarzlar var ki gelip geçmeyebiliyorlar... Ayrıca rock ve elektronik müziğin biraz zıt karakterli bir abi - kardeş ikilisi olduğunu da düşünebiliriz - ne de olsa metafor yapmak bedava! :)

1 yorum:

Sarp* dedi ki...

wow. son zamanlarda duyduğum en sağlam tanım.

bi de bence şu konuda kantarın topuzu bayaa önemli; "the disposability of the music is no reason not to celebrate it." sadece bir hafta dinleyip uçsuz bucaksız harddiskimi(zi)n dibini boylayan gruplarlı yanyana yazsam marmaray'ın duvarlarını süsler boydan boya ( :