03 Şubat 2009

3 Şubat - Röyksopp


Röyksopp geri dönüyor ve çok da iyi yapıyor! :)

Norveç'li (hatta doğrudan Bergen'li bile diyebiliriz) ikili mart ayı sonunda yeni albümleri Junior'u yayınlayacaklar. Plak şirketi EMI, basına albümün detayları da bildirildi. Albümde 11 parça varmış, konuk vokallerde de İsveç'in en sıkı hatunları, The Knife'dan Karin Dreijer, Lykke Li ve Madonna'nın en son turnesinde ön grubu olarak da sahne alan Robyn yer alıyor. Bu arada, Norveç'liler ve İsveç'liler arasındaki ilişki de bizim Türk Yunan ilişkilerine benziyor biraz, hem birbirlerine çok benziyorlar hem de durmadan birbirlerine bok atıyorlar! Neyse, işin geyiği bir yana bu haftaki programda Röyksopp'un yeni albümünden ilk single olan "Happy Up Here"ı çaldım. Ben beğendim bu parçayı, albümün kalanını da merakla bekliyorum. Bu arada, remix sevenler için, single'da Boys Noize'un da çok güzel bir remix'i var.

Bunun dışında, Thirteen Senses'i tavsiye edeyim, Coldplay'in yeni albümünü ihanet! olarak değerlendiriyorsanız, Thirteen Senses sizi mutlu edebilir (veya Coldplay'e "abi ne leş müzik bu" deyip de gizli gizli sevenlerdenseniz bu grubu açıktan açığa sevebilirsiniz!)

Bir de Boat Club var, ilk kez Good Music Box blog'u sayesinde duyduğum güzel bir grup, onlara da değinmeden geçmeyeyim. İsveç'ten çok keyifli bir elektro-pop grubu, hafif oldschool pop, 80's tandansları da var ve çok güzel birşeyler çıkmış ortaya. Pet Shop Boys ile Cocteau Twins arasında.


3 Şubat 2009 Alçak Basınç

Thirteen Senses
Follow Me

Pete And The Pirates
Knots

Esau Mwamwaya And Radioclit
Hide & Seek

Metronomy
A Thing For Me (Breakbot Remix)

The Wave Pictures
I Love You Like A Madman

The Concretes
Oh Boy

Murcof Cielo
School Of Seven Bells
Half Asleep

Rf & Lili De La Mora Kings
Boat Club
Warmer Climes

Röyksopp
Happy Up Here

Telepathe
So Fine

LCD Soundsystem
Us V Them

Sidewinder Ego Riot
Quartz-Head 01
Afro Bleeps Now

Hiç yorum yok: