15 Eylül 2010

14 Eylül - Solar Bears

Geçen haftadan bu yana şu dinleme aparatında bir sorun var, çözemedim bir türlü. İşin ilginç yanı, daha önceki, eski programları dinleyebiliyorum ama yeni koyduklarım olmuyor. Blogspot yeni bişeyler mi ekledi acaba, nedir sebebi bilen varsa beri gelsin :) (EDIT: Radyo Eksen'in eski emekçilerinden Terlan'ın yardımıyla sorunu çözdük, teşekkür ediyorum buradan kendisine!)  

Son program aşağıdaki gibi geçti. Mystery Jets'in yeni albümünü halen seviyorum. Menomena, Kings Of Leon'a benzeyen bir iki şarkıya imza atmış, yeni albümleri Mines da güzel aslında. Mark Ronson'ın grubu The Business Intl. ile yaptığı single Bang Bang Bang'i geçenlerde dinledim ve çok sevdim (ama asıl bu parçanın The Count & Sinden remix'ine bayıldım - biraz bakkal başlıyor ama beni çok gaza getirdi valla!) Owen Pallett doğumgünü sebebiyle yaptığı çok güzel bir parçayı paylaşmış, onu da çaldım programda. Ayrıca bu şarkının da yer aldığı yeni bir Owen Pallet EP'si geliyor yakında, A Swedish Love Story adında. Heyecanla bekliyoruz EP'yi.

Başlığa taşıdığım Solar Bears isimli güzide grubu ise yeni keşfettim. Bir mailde mi gördüm nereden buldum hatırlamıyorum ama geçen hafta, Planet Mu'dan yayınlanan Inner Sunshine EP'lerini dinledim ve çok da beğendim. Biraz Four Tet vari elektronik müzik, folk ve biraz krautrock, sonra birden bire elektro gitarlar... Hoş bir sentez olmuş. Yakında da albümleri çıkacakmış (yine Mu'dan) "She Was Coloured" adını taşıyor bu albüm ve her nedense güzel tarif ediyor grubu. Çalmaya başladığında havada dönüp duran müziklerden, uzun süre dinlenebilir, dinlenirken unutup tekrar dinlemeye başlayabilirsiniz falan.


14 Eylül 2010 Alçak Basınç


Mystery Jets Too Late to Talk
Solar Bears Trans Waterfall
Popnoname Hello Gorgeous
Glasser Apply
Mark Ronson And The Business Intl Bang Bang Bang
Menomena Taos
Does It Offend You Yeah We Are The Dead
Owen Pallett A Man With No Ankles
Chromeo Don't Turn The Lights On
Two Door Cinema Club Come Back Home
Zee Avi Bitter Heart
Beaver & Krause People's Park
John & Jehn Love Is Not Enough
Os Mutantes A Minha Menina
Devendra Banhart Lover

1 yorum:

Ozan dedi ki...

Dünkü programı da ekleyecek misiniz acaba? Çok güzel şarkılar dinledim, özellikle bir tanesine bayıldım ancak ismini göremedim:)