30 Eylül 2010

28 Eylül - Ben Folds & Nick Hornby

Hızlı bir hafta atlattım (o yüzden geçen haftanın blog notu biraz kısa olmuştu). Uluslararası Caz Festivalleri Birliği'nin toplantısı yapıldı İstanbul'da, neredeyse bütün hafta boyunca Avrupa ve Amerika'dan gelen çeşitli cas festivalleri yöneticileri ile "takıldık". Aslında üye sayısı olarak öyle büyük bir birlik sayılmaz, 15 festival var hepi topu. Ama hepsi de en önemlilerinden, o yüzden oldukça önemli. Tabi kendi blogum olmasa böyle şeyleri anlatmam, müziğe ve geçen programa gelelim hemen >>>


Geçen hafta dinleyip de en etkilendiğim albüm, aslında ilginç de bir ortak çalışma: Ben Folds Five'ın elebaşı Ben Folds ile ünlü İngiliz yazar (High Fidelity'nin yazarı yahu!) Nick Hornby'nin beraber yaptıkları "Lonely Avenue" albümü. Bundan bir yıl kadar önce şekillenmeye başlamış bu proje, Nick Hornby sözleri yazmış, Folds da müzikleri yapıp şarkıları söylemiş. Hornby için sesi hiç de fena değil diyor Ben Folds - ama albümde geri vokal bile yapmamış kendisi. Albüm oldukça güzel. Hafif, rahat bir müzik, Folds'un sesi bana biraz Death Cab For Cutie'yi anımsatıyor, tarzı da. Ayrıca Amerikan olmaktan kaynaklanan "illaki bir emo" durumu var, çok değil ama, rahatsız etmiyor, sadece biraz melodiklik katıyor müziğe. Şarkı sözleri ise muhteşem, şarkıları dinlerken bir yandan sözleri de okumanızı tavsiye ederim. Zaten albümün deluxe versiyonu yanında dört kısa hikaye de içeren özel bir kitapla yayınlanıyormuş!

Peki başka ne var programda? Bir kere, bu ara eskilere nur yağmış: Edwyn Collins ve Neil Young birer yeni albüm çıkarmışlar, her ikisi de kendisinden genç isimlerle çalışmış, Edwyn bayağı "gençler" ile çalışmış hatta, Franz Ferdinand'dan Alex Kapranos, The Cribs'den Ryan Jarman falan... Neil Young'un ekürisi ise nispeten daha yaşlı (ama onun yanında çocuk kalır tabi) Daniel Lanois olmuş. Albümün adı da Le Noise! (bu arada Daniel Lanois'in yeni projesi Daniel Lanois Black Dub da çok güzel - ama haftaya kaldı) Bir de programın başında bayağı bir jazz / funk köşesi yapıvermişim, sonra bakınca farkettim, Trombone Shorty, Budos Band, Tower Of Power... İyi oldu ama!

Şimdilik bu kadar sanırım, gelecek hafta görüşmek üzere! :)




28 Eylül 2010 Alçak Basınç



Trombone Shorty Hurricane Season
The Budos Band Black Venom
Tower Of Power What Is Hip
LCD Soundsystem Disco Infiltrator
Robyn Hang With Me
The Hundred In The Hands Pigeons
Annie Bad Times
Lali Puna Grin And Bear
Edwyn Collins I Still Believe in You
Ben Folds & Nick Hornby Your Dogs
Manic Street Preachers I Think I've Found It
The Organ No One Has Ever Looked So Dead
Owen Pallett A Man With No Ankles
Les Savy Fav Calm Down
Neil Young Angry World
Emeralds Now You See Me
.

Hiç yorum yok: