07 Eylül 2010

7 Eylül - Tatilden Dönüş ve !!!

Biraz vakit geçti blog'u güncellemeyeli. Yaz tatili girdi araya, program da devam etti ama bazen anonssuz olarak, bazen de tekrar şeklinde. Biraz da iş güç yoğunluğu, festival sezonu falan girdi araya. Caz festivalimiz bu yıl çok başarılıydı, ardından tatil ve tabi U2. Bence çok da güzeldi U2 konseri (hiç tartışmasız - tartışaya hazırım ama tartışmam!) Geçen haftalarda Radikal'in pazar ekinde Mert Emcan'ın çok da güzel söylediği gibi "bütün bu hengâme arasında bir konu tümüyle gözardı edilmiş durumda; o da müzik". Müzik çok güzeldi.

Neyse, geçmiş olsun, 2010 sonbahar sezonu da hızlı geliyor müzikseverler adına. Kış sezonunda kulüplerimiz programlarını açıklamaya başladı, şimdilik duyduğumuz konserler yeterince renkli, keyifli. Sonra sonbaharın caz festivali Akbank Caz yaklaşıyor, onu da heyecanla bekliyoruz. Sezonun konserleri konusunu gelecek haftaya bırakıyorum.

Tabi sonbahar sezonu bir dizi önemli albümün de yayınlanışı ile başlıyor, mesela benim için bunların en önemlilerinden biri !!!'in (chk chk chk) yeni albümü Strange Weather, Isn't It oldu. Albümü birkaç kere dinledim, çeşitli yorumlar okudum. Bence en iyi albümleri değil, kötü de değil. Üç sene önceki Myth Takes'deki gibi ilk dinleyişte vuran şarkılar da yok. Ama hala funk-punk heyecanı devam ediyor. Davulcularını kaybettiler bu arada, geçtiğimiz yıl. Grubun lideri ve vokali Nic Offer ile yapılan güzel bir röportajı şuradan okuyabilirsiniz.

Bu arada, Silver Columns'a dikkat. Bu bizim ingiliz-türk Adem İlhan'ın da içinde yer aldığı yeni bir elektro-pop ikilisi ve albümleri de fena değil, güzel.

7 Eylül 2010 Alçak Basınç

Generationals When They Fight, They Fight
Fanfarlo   Harold T. Wilkins Or How To Wait For A Very Long Time
Matt & Kim Daylight
John & Jehn And We Run
!!!   Jamie, My Intentions Are Bass
Chrome Hoof Crystalline
Andreya Triana   Far Closer
Menomena Five Little Rooms
The Budos Band   Unbroken, Unshaven
Silver Columns   Warm Welcome
Au Revoir Simone Another Likely Story (Aeroplane Remix)
Diskjokke   1987
Mystery Jets Show Me The Light
Oneohtrix Point Never Returnal

Hiç yorum yok: