10 Kasım 2011

8 Kasım - Glass Candy ve Soundcollage

Italians Do It Better isminde bir plak şirketi duymuş muydunuz? Özellikle 80'lerin melankolik elektro-pop müziklerinin izinden gidiyorlar. Başında Mike Simonetti isminde bir prodüktör/dj var. İtalyan değiller, Amerika'da bu adamlar. Glass Candy de bu plak şirketinin mihenk taşı gruplarından biri. 80'ler popunun en ilginç unsurlarını içeriyor müzikleri: Pet Shop Boys'un en melankolik şarkılarını hatırlatan aranjmanlar, Kate Bush ve Eurythmics gibi kadın vokalleri, italo-disco ve analog synthesizer'ların sıcaklığı... Yakında yeni bir albüm çıkaracakmış Glass Candy ve programda çaldığım Warm In The Winter da bu (henüz yayınlanmamış) albümün ilk single'ı. Single'ın ikinci şarkısı Beautiful Object de aynı derecede güzel. Hem hüzünlü hem de dans ettiriyor insanı, bir garip (80'lerin kabarık aslan yelesi saçları gibi).

Tabii Italians Do It Better'ın kataloğunda Glass Candy dışında da bir sürü güzel grup var, en başta sayabileceklerim Chromatics ve Desire olur. Ayrıca Mike Simonetti'nin çok güzel edit'leri ve bir iki yan projesi daha var tavsiye edebileceğim. Bir de derleme albümleri var ki onlarda da (kendi kataloglarında olmasa bile) birbirinden güzel şarkılar bulabiliyorsunuz. Mesela yine bu programda çaldığım Rubies'in I Feel Electric remix'i gibi.

Son olarak, bu hafta İstanbul'dan Özcan Ertek'in Soundcollage adı altında yaptığı parçalardan birine yer verdim programda. Soundcollage, ambient (genelde huzurlu bir müzik türü) ile drone (genelde huzursuz bir müzik türü) arasında gezinen ilginç bir tarza sahip. Programda çaldığım parça, Moon Junk ismindeki mini-ep'de yer alıyor. Biraz daha fazla bilgi ve diğer parçalar için Soundcollage'ın myspace veya bandcamp sayfalarına bakabilirsiniz.

8 Kasım 2011 Alçak Basınç

Youth Lagoon   Daydream
I Break Horses   Hearts
Dr. Hook & The Medicine Show   Penny (Galleon Trade's Hooked On Penicillin Version)
Foster The People I Would Do Anything For You
Cocteau Twins   Bluebeard
John Grant   Outer Space
Rubies (feat. Feist)   I Feel Electric (Tiedye Remix)
Glass Candy   Warm In The Winter
Errors   Earthscore
The Naked And Famous Youngblood (Dave Sitek Remix)
Pacific  Unspoken (Anoraak reMix)
Soundcollage   Dream Spell

Hiç yorum yok: