04 Şubat 2012

31 Ocak - Trust & Soaked

New Wave denilen şey artık eskisi kadar yeni değil, eski Depeche Mode'lar bardak oldu, millet Cut Copy ve Errors falan dinliyor bugünlerde... Hooop, burada kesiyoruz ve Alcatraz'dan "Only that's not what happened" repliğini giriyoruz!

Evet, new wave ölmedi ve sadece kalbimizde de yaşamıyor, basbaya güzel yeni şeyler çıkaran gruplar var. Bunlardan bir tanesi (ve bence bu yıl da ismini sıkça duyacağımız biri) Kanada'lı Trust. Grubun iki üyesinden biri olan Maya, aynı zamanda geçen yıl Salon'da izlediğimiz Austra'nın da davulcusu. Grup 2009'da kurulmuş ama yakın zamana kadar pek isimlerini duyan yok. Geçen yıl DFA1979, Crystal Castles, Glass Candy ve Hercules and Love Affair gibi gruplarla turlamaya başlayınca biraz daha ünleri artıyor ve bu yılın başında da ilk albümlerini (TRST) Kanada'lı plak şirketi Arts & Crafts'dan yayınlıyorlar. Tam bir new wave albümü, biraz karanlık, o tarafı ile de eski gotik synth/rock gruplarına benzemişler (Sisters Of Mercy?) Programda çaldığım şarkıları Candy Walls sanırım albümün en "tatlı" şarkısı, diğerleri çok daha enerjik ve hatta agresif (mesela Bulbform'u deneyebilirsiniz). Biraz dinleyin, beğenirseniz takip etmeye değecek bir grup bu!

Diğer taraftan, bizim cephede de Soaked'ı hatırlatayım hemen. Onlar da yeni (ilk!) albümlerini yayınladılar geçenlerde, hem de pek güzel bir Projemefon kampanyası ile. Albümün çizgisi grubun ilk başından beri sürdürdüğü taze bir new wave sound'u diyebilirim. Albümde çok güzel yeni şarkılar da var. Ayrıca konserlerine bir süredir gidemedim ama grubun lideri Balamir'in söylediğine göre yeni sahne düzenleri canavar gibi olmuş! Grubu iki kere izledim daha önce ve her ikisi de güzeldi. Belki yepyeni bir müzik / tarz olmayabilir ama sahnedeki heyecanlarını seviyorum.

Şimdilik bu kadar. Ama gelecek haftalarda çok sayıda yeni yerli kayda yer vereceğim, bu ara durmadan güzel şeyler geliyor.


31 Ocak 2012 Alçak Basınç

Bunu görüyorsanız bir sorun olabilir

La Casa Azul   La Fiesta Universal
Boy   Waitress
Cloud Nothings Stay Useless
French Films   The Great Wave Of Light
Diagrams   Night All Night
The Chromatics   Tick Of The Clock
Desire   Under Your Spell
Trust Candy Walls
Soaked   Aftermath
The Rapture   Sail Away (Cosmic Kids Remix)
I Heart Sharks   Wolves Homely
The Cast Of Cheers   Family (Jape Remix)
Islander   I'm Your Man
Givers   Saw You First
.

Hiç yorum yok: