23 Ağustos 2015

19 Ağustos - Jamie Woon, Dayme Arocena, Julio Bashmore etc.

Geçen haftanın güzel sürprizlerinden biri Jamie Woon'un yeni single'ı Sharpness oldu sanıırm. 2015 sonlarına doğru da yeni bir albümle tekrar aramıza dönüyormuş Woon - ama albümün tam ne zaman çıkacağını öğrenemedim, plak şirketinden tek söyleyebildikleri "yıl sonu gibi"! Neyse, sonuçta çıkan şarkı çok güzel ve gerisi için de bayağı ümit vaadediyor. Bu yılın diğer neo soul yıldızları Thundercat ve D'angelo'nun albümleri gibi sıkı bir şeyler çıkacak diye umuyoruz. Bu arada, Woon bu albümü yaparken D'angelo'dan ilham aldığını da saklamamış, bir yerlerde yazıyordu.

Bu programın bir başka ilginç ismi Dayme Arocena. Kendisini Brownswood'dan çıkardığı albümü ile yılın başlarında duymuştum - ama albümü doğru dürüst dinlememişim anlaşılan, programda çaldığım Don't Unplug My Body'yi ancak şimdi, single olarak çıkınca farkettim. Oldukça güzel bir vokal caz şarkısı, Gregory Porter sevenlere göre tam.

Son olarak Julio Bashmore - bu ara takık olduğum elektronik müzik prodüktörü. Albümü Knockin' Boots muhteşem, biraz böyle sıra dışı elektronik ritimlere meraklıysanız (elektronik deyince tek anladığınız Hardwell falan değilse yani) mutlaka dinleyin. Bir de kendisinin Seven Davis Jr ile çok güzel bir ortak çalışması var, ona da bir kulak kabartın - veya gelecek haftaya buralarda olun? :)


Hiç yorum yok: