07 Ağustos 2015

5 Ağustos - Ah! Kosmos, Ozan Musluoğlu, Holly Herndon etc.

Bu haftaki programın ilk önemli ismi, aslında aylar yıllar önce yer vermem gereken Ah! Kosmos (veya gerçek ismi ile Başak Günak). İki yıl önce ilk EP'si Flesh'i "mahallemizin" dijital plak şirket Müzik Hayvanı'ndan çıkarmıştı. O sıralar grubun ismini görünce "oha bu ne güzel isim laan" dediğimi hatırlıyorum (içimden demiştim!!) Ah! Kosmos, hafif karanlık, ritmik ve bazen beklenmedik yerlere sapan şaşırtıcı bir müzik yapıyor, ayrıca konserlerinin de çok güzel olduğunu söylemeliyim (Mixcloud fotosu Salon'daki konserlerinden malum), hem işitsel hem de görsel olarak güzel oluyor konserleri. Grup bir süre önce bu tür müzikleri yayınlamakla ünlenen Alman Denovali plak şirketiyle anlaştı ve ilk albümleri "Bastards" da oradan geçtiğimiz mayıs ayında yayınlandı. Eğer bu tür elektronik müzikleri seviyorsanız, kesinlikle Ah! Kosmos'u dinleyin. 
Bu haftanın diğer konukları arasında, çok sevdiğim bas gitaristlerimizden biri, Ozan Musluoğlu da var. Daha önce Açık Radyo'da sadece caz programları yaparken ona çeşitli kereler yer vermiştim - geçenlerde shuffle sağolsun onun ilk albümü 40th Day'den Fake Promises'i karşıma çıkardı tekrar ve birden "vay be ne güzel parçaymış bu" diye atlayıverdim. Albüm de çok güzeldir, dinlemenizi tavsiye ederim. 
Bunlar dışında programın ilginç isimleri, son dönemde elektronik dans müziğinin yükselen yıldızı Shamir, Güney Afrika'dan Beatenberg, Californiya'da yaşayıp da neden böyle çılgın deneysel elektronik müzikler yaptığı anlaşılamayan Holly Herndon (bu konuya geri geleceğiz!) ve Fransa'dan çıkan ilginç big band'lerden biri, Ghost Rhythms da var. Keyifli dinlemeler! :) 
(Bu arada, ufak bir dipnot - bundan sonra Mixcloud sayfasındaki açıklamaları ingilizce yapmaya karar verdim. Blog ise yine eskisi gibi türkçe devam edecek.)


Hiç yorum yok: