14 Mart 2007

Arama Motoru #1: I Was A Cub Scout & Adam Kesher

Yapmak "gereken" bi sürü şey varken insan neden inadına başka bir sürü şey bulup onları öne çeker? Yoksa sadece ben miyim bunu yapan? (aslında güzel bir anket sorusu olur bu) Neyse diyeceğim odur ki, geçtiğimiz haftasonu Dubai'de Desert Rock Festival'e katıldım süper bir şans eseri, ama Dubai yazımı tamamlayacağıma gidip şu iki üç gün içinde ilk kez dinlediğim iki grup hakkında yazmak istiyorum.. Dayanamadığımdan da yazıyorum işte şuraya. İlki I Was A Cub Scout diğeri de Adam Kesher.

Ee, yanlış foto galiba, bunlar mı müzik grubu?

I Was A Cub Scout - veya kısaca IWACS diyorlar - adını sanırım ilk kez geçen hafta Juno'nun haftalık rock e-mail'inde gördüm. Ya çok geyik bir indie grubu olsa gerek ya da güzel bişeydir gibisinden saçma bir düşünceyle biraz araştırıp dinlemeye başladım. Küçük güzeldir mantığında müzikler yapan tatlı bir indie-pop grubu çıktı karşıma. İki kişilik, oldukça yeni (geçen haziranda kurulmuş) ve tabiki İngiltere'den. İşin kötüsü daha 17-18 yaşındalar!!! Niye kötü, ne bileyim bu yaşta böyle güzel müzikler, kıskandım herhalde. This Place Is Full Of Wild Animals diye bir demo hazırlamışlar ilk olarak, bunu takiben Pink Squares ve sonra da I Hate Nightclubs gelmiş, bu sonuncusu daha birkaç gün önce gelmiş hatta, web sitelerinde 12 Mart diye yazıyor. Drowned In Sound haklarında "biraz Shins biraz Postal Service" demiş, güzel de demiş.
* Sektörel bilgi: Son single'ları ünlü indie plak şirketi XL Records'un yeni kardeşi Abeano'dan yayınlanmış
* Wikipedia bilgisi: Cub Scout, 8-10 yaş arası izcilere verilen ingilizce ad. Türkçesi de vardı bunların ama ben bilemedim, bilen biri varsa comments'e yazabilir mi? :)

IWACS - Pink Squares
IWACS - Teenage Skin

- Şu sağdaki otobüsü alacaktım...
- Paket mi olsun burada mı yersiniz?

Bugünkü yazımın Adam Kesher ile ilgili kısmına "ne oluyor bu Fransızlara yahu" diyerek başlamak istiyorum! Tamam dans müziğidir, Daft Punk Justice, Ed Banger falandır anladık da şimdi de synth/rock'a iyice el koydumaya başladılar. Colder ve She Wants Revenge geçen yılın bombalarıydı, 2007 için de bu Adam Kesher'den ciddi ciddi şüphelenmeye başladım ben. Adam Kesher, Colder veya SWR'ye göre çok daha rock bazlı bir ikili. Ama onları da ilk kez Fluo Kids'den indirdiğim süper bir electro/punk remix'leri ile tanıdım. Tabi o sırada electro-pop grubu sanmıştım ama sonra Modern Times EP'sini dinleyince işin rengi tam olarak ortaya çıktı. Müziklerinde Depeche Mode, Joy Division veya daha yenilerden Editors gibi İngiliz gruplarının tadı da var, ama bunun yanında SWR, Klaxons veya Goose tarzı yeni nesil synth-rock dalgasına da giriyorlar ve hoplayıp zıplamak için ideal! Bundan sonraki ilk DJ setimde duyacağınıza emin olabileceğiniz türden :)
* Sektörel bilgi: Bu adamların plak şirketi olan Disque Primeur, aynı zamanda Noorderslag yazımda bahsettiğim komik grup Fancy'nin de plak şirketiymiş!
* Wikipedia bilgisi: Adam Kesher, ünlü Mulholland Drive filmindeki yönetmenin adıymış (bi ben kaldım herhalde o filmi seyretmeyen...)


*

Arama Motoru devam edecek böyle işte...

3 yorum:

esther dedi ki...

yavru kurt

your bloody friend dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
your bloody friend dedi ki...

i was a cub scout. eveeet. cok guzel seyler bekliyorum kendilerinden.

ve modern times. remixleride kendi kadar guzel.