26 Mart 2007

Pop Goes The World... (biraz serbest uçuş)


Birden bire ilham geldi bir yerlerden (teşekkür ediyoruz kendilerine!) ve ben de blog'uma bir Youtube vidyosu ekledim, 1987 yılından ve en güzelinden, elektro-pop'un büyükbabası tadında muhteşem bir parça, Men Without Hats - Pop Goes The World. Hemen izleyin, ondan sonra devam edelim.



Evet, seyrettiniz mi bilmiyorum ama bu alman ikili Men Without Hats sadece iki parçaları ile tanınırlar ve onun dışında da pek dişe dokunur birşeyleri yoktur esasen - iki tane one hit wonder, bir two hit wonder yapar mı? Biri bu Pop Goes The World işte, diğeri de Safety Dance (daha bile eski, sanırım 83'den kalma). Her ikisi de 80'lerden böyle hayal meyal aklımda kalan ama sonradan yeniden keşfettiğim parçalar oldu, şimdi paylaşma zamanıdır tam anlamıyla! Buralardan başladı işte bütün bu elektro-pop, Röyksopp, Annie, Uffie olayları...

One hit wonder demişken, az önce Stylus Mag'in bu haftaki "kapağı" (bu ara haftalık köşe yazıları için kapak yapmaya başladılar) dikkatimi çekti zira tam da bu konuya değiniyor: Stylus Magazine’s Top 50 One Hit Wonders adını taşıyor bu yazı ve hafta boyunca 50'den geriye sayacaklar. Bugün 50-41 arasını vermişler. Açıkcası bugün açıklanan çoğu parçaya biraz yabancı kaldım, eskiden parçaların Youtube linkini de verirlerdi ama bugünlerde Youtube'un da başı belada olduğu için zaten bi sürü parça artık orada da bulunamıyor (o yüzden yukarıdaki Pop Goes The World klibi de yayından kalkmadan izleyin derim, esas vidyosunu silmişler bile, bu kötü bir kopya). Listeleri ağırlıklı olarak 90-99 döneminden parçaları içeriyormuş.

Bu arada, Midlake mi Klaxons mu anketinde Midlake'in ufak farkla önde gittiğini görüyoruz, fark ufak ama benim de gönlüm Midlake'den yana uzun vadede. Bir arkadaşım bana "bu gruplar çok farklı, neden bunları koydun ki" diye sormuştu, aslında tam da bunu merak ettim ben de, her ikisi de kendi alanında çok başarılı iki grup bunlar ama acaba genel olarak daha melodik rock olan birşey mi tercih ediliyor yoksa cazır cuzur dans-rock müzikleri mi. Soru biraz da buydu galiba. 80'lerde olsak.. AC/DC abicim, eğlenceli rock odur asıl!

Son olarak biraz alakasız gelecek ama bu sene Caz Festivali çok güzel olacak diyeyim, özellikle geçen senelerde Explosions In The Sky, Kings Of Convenience ve Cocorosie gibi konserlerden memnun kalanlar için. Söylemedi demeyin, yazın bi köşeye bunu :)

.

1 yorum:

serdarcharliebrown dedi ki...

men without hats'ı trtde seyrettiğimi hatırlıyorum. tabi 5-6 yaşlarındaysan baloncuklar ilgini çekiyor naparsın:) dikkat;seyretmek:))