02 Ekim 2008

Rogues + Bear Hands

İki yeni grup dinledim bu sabah, şu "unsigned" olanlardan.. Biri İngiliz, diğeri Amerika'lı. İkisi de pek güzeldi, hemen iki satır yazayım dedim.

Rogues


Bu gençler hakkında fazla bir bilgi bulmak mümkün değil. Haklarında internette fazla bir bilgi yok, Drowned in Sound'da bile birşey yazmıyor. Myspace'de arkadaş sayıları 300'ün altında. Ayrıca da pek bir gençler hallerinden belli ki. Ama şimdiden müzik dünyasının büyükbaşları kancayı atmış kendilerine: myspace adreslerinde menejerlik konuları ile ilgili olarak iki e-mail adresi var, biri Londra'nın ünlü bar - club'ı Barfly'ın, diğeri de EMI'a ait. Bir blog'dan okuduğum kadarıyla yakın zamanda Londra'da verdikleri ilk büyük konserleri müzik A&R camiasının akınına uğramış. Bu yaşta bu sürat anlayacağınız!

Peki ne yapıyor bu gençler? Tarzları biraz Foals'ı ve Hot Club De Paris'i hatırlatıyor desem yeridir. Ama onlara göre daha melodik ve sakinler. Not So Pretty isimli parçaları çok güzel. Melodik ve belirgin gitar arpejleri, dance-rock basları, tam bir İngiliz vokali. Arkadan synth'ler de duyuluyor. Açıkcası sahnede nasıllardır merak ediyorum zira stüdyoda sakin olabilir bu müzik ama oldukça enerjik bir havası da var. Merry Go Round ve diğer parçalar da çok güzel.
http://www.myspace.com/roguesroguesrogues


Bear Hands


Bu akşamın ikinci grubu Bear Hands. Amerika'lı hatta NY - Brooklyn'li bir ekip. Hemen burada bir Brooklyn parantezi açmak istiyorum. Malumunuzdur, New York yöresi son dönemde pek bir hareketli. Vampire Weekend ve MGMT gibi nispeten yeni iki isim bir yıl içerisinde dünya çapında meşhur oldu, onların biraz gerisinde Dirty Projectors ve Yeasayer sayılabilir. Bütün bu grupların müzikleri tabiki birbirlerinden farklı ama yine de ortak bir yerlerde buluşuyorlar, tam tarif edemeyeceğim ama müziklere ve sözlere yansıyan bir metropol havası , birşeyler var...

Bear Hands de bu yeni dalganın gruplarından biri bence. Zaten bugüne kadar camiadan birçok grupla beraber sahne almışlar; Vampire Weekend, MGMT ve Matt & Kim gibi isimlerle aynı sahnede yer almışlar şimdiye kadar. Sound'ları da benziyor bu tayfaya: gitarlar ön planda, nu-rave'cilere nispet yapar gibi disco-punk havalarına fazla kaymadan, seviyeli bir indie-rock yapıyorlar. Seviyorum bu seviyeyi :) Neyse, yazının bundan sonrası cıvımaya başlayacak gibi, burada keseyim ve myspace adresini vereyim, gerisi size kalmış:
http://www.myspace.com/bearhandsband


(Son olarka bir de Ingrid Michaelson'dan mı bahsetsem diye düşündüm ama bunu ödev olarak Ezgi'ye veriyorum!)
.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

haruncum. komşu komşunun külüne muhtaçtır diyerekten bi fincan kahve istemeye geldim heheh

http://justliketv.blogspot.com

Harun İzer dedi ki...

ya evet, gördüm yeni blog'unuzu, çılgın geceler yüzünden pek bir yorum yapamadım ama herşeyin farkındaym, adeta gülhane parkındayım :)

Şehirli Derviş dedi ki...

pek yeni gibi değiller ama albümleri çıkınca hemen eskiyecekler gibi

Harun İzer dedi ki...

selam derviş
belki albüm bile çıkaramadan ortalıktan kayboluverirler ama önemli olan o değil bence :) "bunlar yeni gibi gibiler mi yoksa yine eskidiler mi" diye dert etmeden, müzik güzelse yeterlidir belki de?

Harun İzer dedi ki...

ps. gelmişken blog'una da baktım. beğendim de, eline sağlık :)

Sansasyonella dedi ki...

dinlediklerinize yetişemiyorum !!! :)

Şehirli Derviş dedi ki...

teşekkürler usagi yojimbo.Kim bilir sen dj kabinindeyken bir gün sana bir cd uzatırım.Bir yorumdan daha güzel olabilir:)

dediğinde doğru müziğin keyfine bakmak lazım.