09 Aralık 2008

Adalar

Bu haritaya yakından bakın - bir müzik haritası bu. Last.fm'in marifeti. Last.fm'e girilen bütün tag'leri bir formül ile birleştirip bir haritada adacıklar olarak yerleştirmişler. Birbirine yakın türler bir şekilde bağlantılı adaları oluşturuyor, oldukça etkileyici. Haritaya da Islands of Music adını vermişler.

Birbirine yakın türler bir adanın farklı tepeleri şeklinde birleşmişler. Sağ tarafın üstlerinde yer alan nu-metal adası, post grunge ve 90s ile birleşik. Death metal adası da folk metal ile birleşmiş ama bu ikisinin doom metal ile aralarındaki bağlantı oldukça sığ, Bodrum'daki Tavşan Adası misali ayaklarınızı biraz suya sokarak geçebilirsiniz herhalde. Heavy metal adası ise bunların yanıbaşında ama arada bayaa deniz var, yüzmek gerekiyor. Haritada üzerine bunun gibi geyik yapılabilecek bir sürü ayrıntı daha var.

http://playground.last.fm/iom

5 yorum:

Sarp* dedi ki...

emo ve indie pop'un farkli iki koseye kurulu olmasi yardirmis! :D

Adsız dedi ki...

harbiden...en azindan siyaset ve durus acisindan iki tur arasindaki fark iyi belirtilmis:))

Harun İzer dedi ki...

eminim kurdukları formülde bunun da bir yeri vardır, bana da şans eseri olmamış gibi geldi. başka başarılı zıtlıklarda var zira.

Adsız dedi ki...

saf pop adasını göremiyorum,
j-pop adası bile var!

nóiway dedi ki...

saf pop'un adası yok. ama o adaların arasındaki deniz kısmında koyu lacivert derin dipler var ya, işte onlar saf pop bence. her yerdeler ve her türe sızabiliyolar (: