01 Aralık 2008

The Knife Geri Dönüyor... Bir Opera İle!!!


2000'lerin başında indie elektronik müziğin akışını değiştiren ve son iki albümü ile fenomen olan The Knife geri dönüyormuş - hem de bir opera ile!!!

Fenomen demişken, The Knife'ın fenomen olmasında en büyük etken, herhalde grubun neredeyse hiç konser vermemesi olmuş olsa gerek. Yüzlerini göstermekten pek hoşlanmayan ve fazla da röportaj vermeyen bu utangaç ikili, Karin ve Olof Djeijer kardeşler, 2006 yılında üçüncü albümü Silent Shout'u yayınladıktan sonra derin bir sessizliğe gömülmüşlerdi. Dünyanın dört bir yanından (Türkiye de dahil) organizatörlerin peşinden koştuğu ikili, şu aralar bir opera projesi ile haşır neşirmiş.

Okuduğum habere göre operanın adı "Tomorrow In A Year" prömiyeri 2009 Eylül'ünde yapılacakmış. Olof şu ara Amazon ormanlarında bu opera için doğa ve hayvan sesleri kaydetme çıkmış. Operanın müzikleri The Knife tarafından, koreografisi Japon Hiroaki Umeda, sanat yönetmenliği de Maja Ravn tarafından yapılacakmış. Üç kişilik de bir kadrosu (iki kadın, bir erkek sanatçı) olacağı söyleniyor. Oldukça ilginç bir gelişme bu, bakalım The Knife'ın opera yapması bu "yaşlanmış" sanat dalına tekrar bir popülerlik kazandırabilecek mi?

2 yorum:

Dilara dedi ki...

vovuvuvuvuv!

Harun İzer dedi ki...

İşin ilginci, şimdi aklıma geldi Rufus Wainwright da uzun zamandır bir opera yazıyor. Ama onunki biraz Chinese Democracy'ye döndü, bayaa bir zamandır yazıyor (İstanbul'a geldiği sıralar da uğraşıyordu). 2000'lerin ortalarında 1800'lere sağlam bir dönüş yaşayacağız galiba :)