20 Aralık 2010

14 Aralık - Cee Lo Green

İlginç bir hafta oldu bu hafta, Phonem By Miller konserlerimizin sonuncusu Mystery Jets vardı Salon'da ve cumartesi günü (ve gecesi) başımıza gelmeyen terslik kalmadı. Önce İngiltere'deki kar yağışı yüzünden grubun basçısı Kai'nin gelişi giderek gecikmeye başladı ve sonunda akşam üstü gibi bütün uçaklar iptal olunca kesinlikle gelemeyeceği ortaya çıktı. Acilen bir b planı geliştirildi, gruba yeni bir akustik gitar bulduk ve bu şekilde biraz daha akustik bir set ile konseri üçlü olarak yapabilecek hale geldiler.

Tabi bununla kalmadı olay. Kapılar açıldı, herşey yolunda derken, konserin başlamasına 10 dk kala ses sisteminden garip takırtılar gelmeye başladı ve bir süre sonra bütün sesler kesildi. Bir ileri zekalı, ses masasının önündeki 2 metreden yüksek engeli aşarak şarap kadehini masanın üzerine düşürmeyi başarmış!!! Şarapla ıslanan masanın da artık kimbilir hangi devreleri yandı ve kapatmak zorunda kaldık. Sahneye çıkıp gerekli açıklamaları yapmak da bana düştü tabi. Neyse, sonunda aslanlar gibi teknik ekibimiz sayesinde geceyi kurtaracak daha basit bir sistem kuruldu ve konser verilebilecek hale geldi. Blaine işi öğrenmiş "kimsede nazar boncuğu yok muydu ya" diye şaka bile yaptı bize. Ayrıca konser başladıktan sonra durumdan dolayı onlar da özür dileyerek seyircilere bira dağıttılar. En nihayetinde de biraz daha akustik ama çok da güzel bir konser oldu. Sonunda da ekip olarak yukarıda gördüğünüz fotoğrafı çektirdik :)

Haftanın macerası olarak bunu anlattıktan sonra, geçtiğimiz günkü programa atlayalım. Cee Lo Green bu haftaki favori ismim. Şimdi bu albümü biraz geç dinledim, o yüzden burada "aslında bunun çıkacağını biliyordum, kaç zamandır bekliyordum sonra unutmuşum" gibi durumu kıvırtacak garip bazı ifadeler kullansam mı diye düşündüm ama gerek yok. Mehmet Tez sayesinde farkettim albümün yayınlandığını, direk gazetedeki haberinden. Ama olsun, yolu yordamı farketmez, yılın son aylarında yayınlanan bu albüm gerçekten muhteşem. Bir kere adamın sesi güzel (Cee Lo Green deyince hatırlamayanlar için, kendisi Gnarls Barkley'nin vokalistidir). Ayrıca müzikler de muhteşem, tam sevdiğim gibi, oldukça mad men'den fırlamış retro-northern soul müziği, bazen coşkun ama çoğu zaman yeterince hissiyatlı :) Baştan sonra dinlemek için ideal bir albüm.

Son olarak Patrick Wolf'un delicesine güzel bir albümle gelmek üzere olduğunu hissediyor gibiyim. Time Of My Life şarkısının remixleri dolaşıyor ortalıkta, ayrıca Patrick'in soundcloud sayfasından da hem orijinalinin bir kısmını hem de remixleri dinleyebiliyorsunuz. Favorilerim, Ceephax ve (programda da çaldığım) Still Going remix'leri.



14 Aralık 2010 Alçak Basınç

Agnes Obel Just So
The Heartbreaks I Didn't Think It Would Hurt To Think Of You
Serena Maneesh Dressed In White She Walks Through The Door (Stereolab Mix)
Cee Lo Green Satisfied
Paris Office Killer
Cherry Ghost Finally (Time And Space Machine Edition)
Anika Sadness Hides The Sun
Young Galaxy Oh Sister
Sonic Youth Candle
Explosions In The Sky The Birth And Death Of The Day
Mystery Jets Too Late to Talk
The Jolly Boys Passenger
Patrick Wolf Time Of My Life (Still Going Remix)

Hiç yorum yok: