08 Aralık 2010

7 Aralık - Nosaj Thing

Müzik dünyası sürekli geriye dönüşlerle gelişen garip bir alem. Hep yeni bir şeyler arıyoruz ama bir de bakıyorsun, yeni diye dinlediğin şey daha öncekilerin belki bir karışlık daha ileride. Ama aynı zamanda bambaşka bir şey bu diyor insan. Nosaj Thing de bana bu hissi yaşatanlardan. Bir yandan "resmen 90'ların elektronica sound'u bu" diyor insan, ama diğer taraftan da müziğin enerjisi, seslerin rengi falan tamamen farklı geliyor insana.

Nosaj Thing veya gerçek adıyla Jason Chung bir röportajında etkilendiği isimleri sıralıyor; önce birkaç hip-hop'çu, sonra DJ Shadow, Boards Of Canada, Prefuse 73, Warp sanatçıları diye gidiyor liste. Bu işlere ilk girdiğinde de Napster üzerinden en yeni müzikleri avlamakla meşgulmüş, sonra bir midi keyboard alıyor ve şu ünlü sentezleme programı Reason'ı öğrenerek işe başlamış. Bütün bunlar bana öyle tanıdık ve tutarlı geliyor ki, müziğini dinleyince bunların hepsini tek tek ayırmak mümkün. Ama hiç ayırmıyoruz çünkü sonuçta ortaya çıkan kendi başına bir bütün olmuş bile. Albümün ikinci parçası Fog'u dinlerken gerçekten sislerin içinde kayboluyorsunuz.1685/Bach sizi barok bir geçmişe götürmüyor ama kafanızı karıştırmaya yetiyor, burada bir yerlerde cidden gizlenmiş bir Bach var galiba diyorsunuz. Coat Of Arms'ı dinlerken Future Sound Of London'ın hayaleti dolaşıyor odada. Son zamanlarda dinlediğim en iyi albümlerden biri olsa gerek bu. Ve işin kötüsü 2009'da çıkmış!

Programın kalan listesi aşağıda. Bu kadar yazdıktan sonra diğerleri hakkında yine fazla bir şey diyecek yer (!) kalmadı. I Blame Coco sonunda albümünü çıkarmış, geçen seneden hatta 2008'den beri bekliyorduk sanırım. I'm Not A Gun'ın üçüncü albümü çok güzel, öncekilerden daha iyi bile buldum diyebilirim, oldukça organik sound'lara geçmişler. Haftaya görüşürüz!


7 Aralık 2010 Alçak Basınç
Twin Shadow Slow
Working For A Nuclear Free City Low
Ceo White Magic
Nisennenmondai Destination Tokyo
Seefeel Crowded
Nosaj Thing Coat Of Arms
Danger Mouse & Sparklehorse (feat. Jason Lytle) Everytime I'm With You
I Blame Coco Only Love Can Break Your Heart
Brian Eno & David Byrne The Jezebel Spirit
Malente We Came To Party
Alice Russell Two Steps
Mark Ronson & The Business Intl. The Bike Song
I'm Not A Gun Equal Path
Family Of The Year No Good At Nothing

Hiç yorum yok: