31 Mart 2009

31 Mart - Mongrel

Önce bir iki teşekkür: bugünkü programda çaldığım gruplardan Honeydrips, bana Ezgi'nin hediyesi sayılabilir - 2007 yılında pek güzel atlamışım kendilerini. Ayrıca daha önce çalmıştım ama Röyksopp remixleri için EMI'dan Berna'ya çok teşekkürler tabiki. Muhteşem rock için de Phoenix'e teşekkürler :)

Bu haftanın en ilginç gruplarından biri, açılışı da yapan Mongrel olsa gerek. Sıkı bir indie-all-stars ekibi. Süper sevdiğim gruplardan Reverend & The Makers'dan Jon McClure vokalde, artık "Arctic Monkey" olmayan Andy Nicholson basta, hala Arctic Monkeys'den Matt Helders davulda, ve Babyshambles'dan Drew McConnell... Bir başka önemli isim de Jagz Kooner aslında, önemli bir prodüktördür kendisi, İngiltere'de elektronik müziğin efsane isimlerinden Andrew Weatherall ile çalıştı uzun süre, sonra Primal Scream, Infadels ve Radio 4 gibi sıkı grupların prodüktörlüğünü veya remixlerini yapmışlığı var, bir sürü süper işe imza attı anlayacağınız. Uzun zamandır takdirle izlediğim isimlerden biri. Neyse, bu kadar name-dropping'den sonra, ne yapar bu arkadaşlar, "Better Than Heavy" diye çok güzel bir albümleri var bir kere. Vokalist McClure'un grubu Reverend & The Makers'u hatırlatan parçaları da var, oldukça hip-hop şarkılar da var. Prodüktörleri ünlü Adrian Sherwood imiş, onun da dub etkileri mevcut albümde. Ama genel olarak arada bir yerlerde duruyorlar. Sonra çok da protest bir yaklaşımları var, öyle ki bir aralar Myspace sayfaları "Yaşasın Filistin" sloganı ile açılıyormuş (Roll dergisi üzerinden). Ayrıca geçen Ağustos'ta Lübnan'da bir konser de vermişler. Merakla izliyoruz.

Sonra kalanını da kısa kısa geçecek olursak: Dan Deacon yeni bir albüm çıkarmış, "Bromst" adı ve Deacon'un ilk albümü gibi süper elektro-punk-noise birşey olmuş, LCD Soundsystem estetiğine sahip bir Autechre albümü gibi (vay be süper tanım oldu bu!) Yenilerden bir de We Were Promised Jetpacks'i unutmayalım, onlar da henüz albümlerini yayınlamamış ve ama hızla yükselmeye aday İngiliz ekiplerden. İsimlerini duyurmalarını takiben Radiohead ve Sigur Ros gibi grupların konser ajanslığını yapan şirket tarafından kapatılmışlar mesela. Oldukça da keyifli bir müzikleri var.

1990s ise yeni albümü ile beni hayal kırıklığına uğratan ekiplerden. Halbuki ne güzeldi ilk albümleri Cookies! Neyse, yeni albümleri Kicks'de birkaç hoş parça da var aslında, onlardan birini de çaldım programda.

31 Mart 2009 Alçak Basınç


Mongrel Julian
From Monument To Masses (Millions Of) Individual Factories
Dan Deacon Padding Ghost
Honeydrips I Wouldn't Know What To Do
Sin Fang Bous Melt Down The Knives
Empire Of The Sun We Are The People
1990s Balthazar
Phoenix 1901
We Were Promised Jetpacks Moving Clocks Run Slow
Au Revoir Simone Sad Song
Obits Widow Of My Dreams
Noisettes Don't Upset The Rhythm
Filthy Dukes Nonsense In The Dark
Xrabit + DMG Damaged Goods
Röyksopp This Must Be It
.

4 yorum:

Şehirli Derviş dedi ki...

Harun bu Mongrel'den Julian ne güzel bir şeymiş ya.Keşke programdaki şarkıların linkini versen.Dua ederiz.İşin-gücün bereketlenir.

Harun İzer dedi ki...

Ohm.. Sayfaya gömülü mp3 player'ı bile yeni yapmışım, şimdilik böyle idare etsek :)

arada yakaladıkça link de veriyorum ama...

mongrel güzel ya, reverend & the makers'ı da çok severdim, nedense pek iş yapmadılar ama bakalım bu mongrel ne olacak.

13melek dedi ki...

selam harun. the honeydrips solo proje, yanlis olmasin :) konserine gittiydim, adam konsere bile tek basina ciktiydi sahneye.

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...