10 Mart 2009

10 Mart - Phoenix!

Post-rock, experimental rock, shoegaze, vs... Nasıl ifade ederseniz edin, rock müziğinin öyle bir türü var ki insanı bir ses okyanusunun ortasına sürükleyiveriyor. Bu tür müzik yapan grupların ilginç veya oldukça uzun isimleri oluyor - God Is An Astronaut veya (programda da çaldığım) ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead örnek verilebilir. Bir başka ortak özelliği de genelde belli bir ideolojilerinin, politik bir duruşlarının olması; From Monument To Masses da bu gruplardan birisi ve oldukça da politik bir tavırları var, eylemlere veya eylem gruplarına oldukça yakın durmanın dışında, müziklerinde de hissediliyor bu. Grubun dördüncü albümü geçtiğimiz günlerde yayınlandı, "On Little Known Frequencies" adını taşıyor ve neredeyse hepsi enstrümental (içerdikleri ses sample'larını saymazsak tabi) sekiz parça içeriyor. Geçen haftadan beri heyecanla dinlediğim gruplardan biriydi bu. Önümüzdeki günlerde Dredg'in alt grubu olarak turneye çıkacaklarmış...

From Monument To Masses dışında bu ay içinde yeni albümünü yayınlayan bir sürü grup var tabi, üstelik bazılarını da uzun süredir bekliyorduk. The Whitest Boy Alive'ın "Rules" albümü bunlardan biri, Yeah Yeah Yeahs'in üçüncü albümü olan "...It's Blitz" bir diğeri. Özellikle YYYs albümü beni oldukça şaşırttı, Karen O ve yoldaşları oldukça elektronik bir tarz bellemişler bu albümde, gitarlar kadar synthesizer'ları duyuyorsunuz.

Haftanın en etkileyici parçası ise, yeni albümü mayıs ayında yayınlanacak olan Fransız rock grubu Phoenix'in yeni single'ı "1901" idi. Yine gümbür gümbür bir Phoenix parçası; hafif elektronik, hafif rock, hem dans edilebilir hem de gitarlar ile coşulabilir, Franz Ferdinand'ı kıskandıracak tadda bir şarkı yani. İçimden bir his, Phoenix'in bu yeni albümünün süper olacağını söylüyor. Yeni albümün adı da (yukarıda görebileceğiniz gibi) Wolfgang Amadeus Phoenix, hikayesini de yakında öğreniriz herhalde.

Bu arada, şarkıyı radyoda kaçırdıysanız dert etmeyin, grubun web sitesine girince şarkıyı hem dinleyebilir hem de isterseniz ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İndirmek derken sadece bir mp3 indirmekle de bitmiyor olay, siteden aynı zamanda şarkının kanal kayıtlarını indirebiliyorsunuz (evet, toplam 10 kanal, gitarlar vokaller vs hepsi). Anlaşılan yakın zamanda bu şarkının bir sürü remix'ini de dinleyeceğiz, ben heyecanla bekliyorum şahsen.


10 Mart 2009 Alçak Basınç

From Monument To Masses Beyond Good & Elvis
TV On The Radio Heroes
Scissor Sisters Do The Strand
La Roux Quicksand
Thecocknbullkid I'm Not Sorry
Phoenix 1901
Yeah Yeah Yeahs Zero
..And You Will Know Us By The Trail Of Dead Fields Of Coal
The Whitest Boy Alive High On The Heels
Simon & Garfunkel We've Got A Groovy Thing Goin'
Guitar House Full Of
I'm Not A Gun Ghost Has Gone
Deepchord Presents Echospace Abraxas
Eraldo Bernocchi & Harold Budd Fragment Two

2 yorum:

Sarp* dedi ki...

phoenix' in bi ingilizce verdikleri roportaj vardi tv' de gecen gun, pek komik (( :

Sarp* dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.