03 Mart 2009

3 Mart - Saint Kitten ve Fuji Kureta

Bu hafta programın açılışını son günlerde tanıştığım iki yeni grup yaptı. İkisi de Türkiye'den, Saint Kitten ve Fuji Kureta.

Önce Saint Kitten: Ezgi, sadece Ezgi'den oluşuyor bu grup. 20 yaşındaymış, parçaları yapmak için Fruity Loops kullanıyormuş, üzerine yine şarkılarını okuyor ve böyle dünya tatlısı bir müzik çıkıyor ortaya. Oldukça naif, çocuksu ve güleryüzlü bir müzik. Myspace sitesindeki birbirinden güzel fotolar da aynı hissi veriyor insana. Ama kimi şarkılarında da gizli bir karanlık var, beklenmedik yerlere de çıkabilir diyor insan. Bakalım nereye gidecek ileride. Umarım istediği kadar çok şarkı yazar ve hatta konser de vermeye başlar.
myspace.com/saintpussy


Diğer grubumuz ise İstanbul'dan Fuji Kureta, onları da myspace'den keşfettim ilk. Deniz ve Şahin, 2008 Eylül'ünden bu yana (yani oldukça kısa bir süredir) bu isim altında müzik yapıyorlar. Aslında onlar da İzmir'liymiş ama şu anda İstanbul'da yaşıyorlarmış. Onların müzikleri de elektronik ama biraz daha yetişkin, bazen biraz daha sorunlu ve soru işaretli. Ama kesinlikle etkileyici ve sürükleyici. Ufak ve şık tasarımlı web sitelerinden beş parçalarını dinleyebilirsiniz. Ben özellikle Aunt Lotte ve Lucid Dreams'i çok sevdim. Onların da konser vereceği zamanı heyecanla bekliyoruz. Bu arada, yukarıdaki süper foto da fotoğrafçıları Eda Çekil'e ait.
www.fujikureta.com
myspace.com/fujikureta

Bizimkiler böyle, ufak bir iki not daha eklemek gerekirse;
  • Lily Allen'ın yeni albümü burada da yayınlanmış. Gittim CD'sini aldım ve CD'den dinleyince bir anda seviverdim albümü. Evet, eski kafalıyım :)
  • Depeche Mode'un yeni albümden ilk single'ı Wrong oldukça kolay hazmedilebilir, büyük ihtimalle iyi ses getirecek ama sıradan bir şarkı.
  • Hafif dans müziklerinde The Twelves bu aralar favorim. Ayrıca N.A.S.A. da pek ilginç bir grup ama nedense pek kanım kaynamadı. Henüz belki de.
  • Somebody Told Me, her şekilde muhteşem bir şarkı, hala bile!
Gelecek hafta görüşürüz!

3 Mart 2009 Alçak Basınç

Saint Kitten Valentine
Fuji Kureta Lucid Dreams
Troublemakers Too Old To Die
Lily Allen Not Fair
Depeche Mode Wrong
Fever Ray Triangle Walks
Kylie Love Is The Drug
The Virgins Rich Girls (The Twelves Remix)
N.A.S.A. Gifted (Feat. Kanye West, Santigold & Lykke Li)
Soulwax E-talking
Loney Dear Airport Surroundings
Asobi Seksu Me & Mary
Jakobinarina Sleeping In Seattle
Cut Copy Unforgettable Season
Portecho Shooting Stars
The Killers Somebody Told Me (Mylo Mix)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Somebody Told Me! Kesinlikle katılıyorum. =)

Ezgi dedi ki...

^__________________^