08 Ağustos 2008

Tam o sırada, bir başka yerde...

Evet, bu sefer müzik dünyasından biraz kafamızı çıkarıp blog dünyasına göz atacağız. Yine fazla uzaklaşmayacağım zira arada müzik blogları da var.

İlk blog'umuz bir spor blog'u, adı Numara İki. İki kişilik bir ekibi var zaten (ortak mahlas olduğunu sandığım Numara İki yazarını saymazsak): Sheed ve Oktay Akarsu. İkisi de sanırım oldukça genç arkadaşlar, Sheed'in şurada yazdıklarına bakılırsa bir İTÜ öğrencisi kendisi. Blog genel olarak futbol ve basketbol hakkında, gördüğüm kadarıyla Sheed daha çok futbol yazıyor, Oktay da basketbol ama arada çapraz koşular da oluyor. Her ikisi de alanında oldukça bilgili ve bunun boş bir bilgi olmadığı da ortada. Yazılarda bahsedilen olayların gelmişi geçmişi inceleniyor, yönetici dedikodularından reklamlara kadar hoş referanslar veriliyor ve yorumlar yapılıyor. Bu ikilinin gizliden blog tutan profesyonel birer spor yazarı olma ihtimalini de düşündüm ama blog'a harcadıkları emek düşünülürse bu pek mümkün gelmiyor insana. Esas alanları futbol ve basketbol ama sadece bununla da sınırlamamışlar kendilerini, arada değişik spor türleri (tenis, motor sporları gibi) hakkında da yazılar var ayrıca "nostalji" serileri de oldukça ilginç, afro saçlı sporculardan tutun da Heysel faciası, Reebok tasarımlı formaları gibi değişik konuları işlemişler. Keza bu blog'un ilgisini çekecek türden bir konser incelemesi bile var sitede. Başarılar diliyorum gençlere, İTÜ'de de başarılar!!!

numaraiki.blogspot.com


Buradan Vintage Biscuit'e geçiyoruz. Vintage Biscuit ilk bakışta bir moda blog'u gibi duruyor ama aslında biraz daha fazlası. Peki Harun, sen nerden geldin buraya derseniz - itiraf etmeliyim ki blog istatistiklerimi kontrol ederken geldim!! Biliyorsunuz günümüzde herkes blog istatistiklerini tutuyor, sitesine kim nereden girmiş bakıyor ediyor. Ben de geçen gün Vintage Biscuit sayfası üzerinden buralara gelindiğini farketince keşfettim VB'yi. Öncelikle bu blog oldukça köklü bir geçmişe sahip - tabi bloglar dünyası ölçeğinde! Sayfanın sahibesi bu işe tee 2005 Aralığında başlamış, yani nereden baksan 3 yıl ediyor. Ayrıca alemin ünlü bloglarından biriymiş. Hoş, ben ne anlarım moda blog'undan - vintage deyince aklıma anca analog synthesizer gelir, Chromeo gelir. Chromeo demişken, Vintage Biscuit kendini sadece modaya kıstırmış bir blog da değil, gezi notları, komik haberler, blog kültürü tartışmaları veya konser maceralarına kadar herşeye rastlayabilirsiniz burada. Birbirinden ilginç moda fotolarının arasında illa bir iki müzik tüyosu da yer alıyor. Bizim şu vintage-disco'cu Chromeo ikilisi gibi, aralarda Architectures In Helsinki, Flight Of The Conchords veya Datarock'un ismini görürseniz şaşırmayın. Ayrıca Vintage Biscuit oldukça vejetaryen duruşlu ve eti cin sevgisi ile dolu bir site, bunu da belirtmeden geçmeyeyim! :)

vintagebiscuit.blogspot.com


Biraz daha kısa da olsa bahsetmek istediğim iki site daha var. İlki, çok sevdiğim bir abim ve arkadaşım, müzik dostu ve mimar Cem Sorguç'un Açık Radyo'daki radyo programı olan Ahtopot'un Bahçesi'nin blog'u. Kendisi uzun süredir bu programı yapıyor (unutmadan, Açık Radyo'da Pazartesi akşamları 22-23 arası) ama blog'unu tutmaya yakın zamanda başladı ve bence çok da iyi yaptı. Ara sıra onun programına konuk da oluyorum ve çok keyifli geçiyor. Blog oldukça basit, sadece programda çaldığı parçaların listelerini ve programların linklerini koyuyor. Son aylarda kendisi dub ve dubstep'e takmış durumda, listelerden de hissedebilirsiniz bunu :)

ahtapotunbahcesi.blogspot.com


Son olarak bizim Dilara'nın sitesi Poncikizm'den bahsedeyim. Kabul ediyorum, biraz arkadaş kayırmak bu, ama Dilara'nın Poncikizm blog'u da kendi halinde süper hoş bir blog, ufakcık tefecik, keyifli hikayeleri ile bir köşede durması ve ara sıra bakılması gereken blog'lardan.

poncikizm.blogspot.com

8 yorum:

Sheed dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
vintage biscuit dedi ki...

Harun,eticin'in minik ebatlarda ve çoklu paketini gördün mü ?
ya Türk yaratıcılığının son noktası olan etipuf çeşitliliği ?
:)))
ve
güzel anlatım sabah kahvemin yanında yüzüme tebessüm kondurdu !

Harun İzer dedi ki...

sheed, demek 3 kişisiniz de farketmedim!? hay allah, şimdi üzüldüm buna bak. Neyse.
Gülşah'a yorumlarınızı en kısa zamanda ileteceğim ve ben de teşekkür ederim :)

Harun İzer dedi ki...

vintage biscuit - eticin'in o ufacıcık boyutlarını gördüm evet, süper komikler ve bi pakette yüzlece var (hadi abarttım, 20 30 vardır ama) süper eğlenceli bişi idi ya!
ve güzel fotolarınızı heyecanla izliyorum ben de :))

Sheed dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Harun İzer dedi ki...

arrgh :) çok aptal hissettim bi an kendimi. neyse olur böyle vakalar, blogspot yakalar.

bu arada, bir spor blogu ismi olarak "blogsport" çok mu geyik olur acaba? bol referanslı :)

Sheed dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dilara dedi ki...

a-aaa.
arkadaş kayırmak demek ha!
kayırmayıp da top10 listesinde en süper köşeye oturmak dileğimlen! : )