27 Haziran 2006

peeping tom...


Mike Patton'ın yeni albümü, Peeping Tom'u dinledim (tekrar) bu sabah. Güneşli bir sabah için ideal bir albüm değilse de eski Faith No More vokalisti Patton için oldukça günlük güneşlik sayılabilecek bir albüm.

Albümde birçok konuk sanatçı var. Amon Tobin, Dan The Automator, Kid Koala gibi hip-hop'cuların yanısıra Bebel Gilberto ve Norah Jones gibi vokal yıldızları da yer alıyor bunlar arasında (insan James Blunt nerde diyor adeta!) Ama ne Bebel'in sesi tam onun gibi ne de Norah'nın. Patton nasıl oldu da bu isimleri aynı albüme sokabildi diye düşünmemek elde değil.

Aynı zamanda Plan B dergisinin son sayısında Patton ile yapılmış bir röportaj vardı, onun da birazını okuyabildim. Bir pop müzik albümü yapmanın faziletlerinden bahsediyor bir yerde ama bu albümün öyle herhangi bir pop albümü olduğunu da sanmayın, Fantomas ve Mr. Bungle gibi müzik teröristi grupların lideri olan bir adamdan çıkabildiği kadar pop. Esasen Tricky-vari trip-hop ve endüstriyel müzik arasında bir yerlerde geziniyor da diyebilirim. Ama açık söylemek gerekirse, Patton'ın Fantomas olarak yayınladığı eserleri daha hızlı sevmiştim, benimsemiştim (pek kolay yenilir yutulur lokma olmasalar da). Belki biraz daha dinlemek lazım.

Albüm, Patton'ın plak şirketi Ipecac'dan yayınlanmış.

Hiç yorum yok: